pogledajte

Kraljica Elizabeta otkrila koga najviše voli: Ovu fotografiju do sada niste videli! (FOTO)

Već preko 60 godina kraljica Elizabeta verna je torbicama britanskog brenda "Launer", od kojih se nikad u javnosti ne odvaja. I to s razlogom, budući da joj one služe za signaliziranje pomoćnicima, ali i preko njih šale jasne poruke bez ijedne izgovorene reči. ju

Vip priča
Autor:
Kraljica Elizabeta otkrila koga najviše voli: Ovu fotografiju do sada niste videli! (FOTO)
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

Nedavno se susrela s australijskim političarom Džordžom Beandisom, a torbica koju je odložila na obližnju fotelju, bila ujedno i nedvosmislena poruka njenom osoblju.

Pri susretu kraljice Elizabete i novog australijskog visokog poverenika za Veliku Britaniju Džordža Brendisa, mnogi su primetili na kraljičinom stolu okvir s fotografijom na kojoj su Megan Markl i njen omiljeni unuk,princ Hari, a ta profesionalno snimljena fotografija nikad do sada nije ugledala svetlo dana.

Zaklela se još kao devojka: Dirljiv razlog zbog kog kraljica Elizabeta nosi drečava odela! (FOTO)

foto: Profimedia

Dobro upućenima u kraljevske protokole i pravila, nije promakao još jedan detalj - kraljičina torba odložena na obližnju fotelju. Jasna je, naime poruka koju je tim potezom poslala kraljica, ali srećom ide u prilog njenom gostu.

Torba odložena na fotelji jasan je signal njenom osoblju da je kraljica izuzetno zadovoljna susretom i da namerava da ga produži.

Kraljica Elizabeta prekinula tradiciju: Evo šta je uradila na svoj 92. rođendan! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Kraljičini signali s torbicom

U slučaju da je tokom susreta torbicu spustila na pod, to bi pak značilo da ne uživa u razgovoru i želi da je dvorsko osoblje spasi, i to odmah.

Torba odložena na sto značila bi da za svog gosta odvaja tek još pet minuta svog dragocenog vremena.

Ipak, daleko najdramatičniji znak kraljica daje prstenom. U slučaju da ga zarotira u razgovoru s nekom osobom, osoblje je iz njoj dosadne konverzacije mora izbaviti istog trena.

Kraljevski istoričar Igo Vikers pre nekoliko godina otkrio je da kraljica šalje zanimljive signale putem svoje torbice, ali i prstena. Naime, kada kraljica premešta torbicu iz jedne ruku u drugu to znači da više ne želi s nekim da razgovara na raznim protokolarnim druženjima ili zabavama. Tako zapravo signalizira osoblju da joj pomognu jer više ne želi da razgovara s tom osobom. Onda oni spašavaju stvar i to na suptilan način, pa na primer osobu koja razgovara s kraljicom u tom trenutku predstave nekom drugom, a nju oslobode sagovornika.

Kraljica Elizabeta napunila 92 godine: Brojni životni udarci i izazovi ništa nisu mogli najdugovečnijoj vladarki! (FOTO)

foto: Profimedia

Verna istom brendu torbica

Inače, engleska kraljica obožava klasične 'Launer' torbice s ručkama, a u svojoj bogatoj kolekciji ima čak više od 200 modela. Ove torbice nisu jeftine - prosečna cena jedne iznosi oko 1.750 evra, a kraljica najradije nosi model pod nazivom 'Traviata'. U njoj Elizabeta II nosi sve što joj treba: malo ogledalo, ruž, mint bombone, naočare za čitanje i naliv pero.

Zanimljivo je kako je prodaja torbica ovog brenda porasla za oko 400 posto u poslednjih nekoliko godina, a kako kažu iz "Launera", najviše iz Kine i Japana.

Očajna kraljica Elizabeta: Teško je podnela njegovu smrt, ovo je kraj jedne ere! (FOTO)

foto: Profimedia

"Kraljica se ne oseća potpuno odevenom ako nema svoju torbicu. Ali ako se njoj ne sviđa ono što smo napravili, ona to neće da nosi. Kraljica definitivno zna šta želi, kaže predsednik kompanije.

Majka kraljice Elizabete II još je u 50-ima kupila svoju prvu "Launer" torbu koju je poklonila svojoj ćerki, koja je bila oduševljena dizajnom i praktičnosti ove prepoznatljive torbice i od tada joj je verna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs