TORI SPELING

ONA JE ŽIVI DOKAZ DA NOVAC NIJE SVE: Životna priča najbogatije princeze Holivuda! (FOTO)

Glumica i zvezda rijalitija Tri Spelling uoči 45. rođendana muku muči s finansijskim problemima, a ni u braku joj ne cvetaju ruže. Glumačku karijeru već odavno nema, ali i dalje javnost zabavlja svojim rijaliti šouom

Vip priča
Autor:
ONA JE ŽIVI DOKAZ DA NOVAC NIJE SVE: Životna priča najbogatije princeze Holivuda! (FOTO)
Tori Speling, Foto: Profimedia

Mnogo je mladih žena iz filmske industrije odraslo u Holivudu i u medijima ih često nazivaju princezama, ali retke su zaista živele poput princeza. U tom paralelnom svemiru, gde se ispunjava svaka želja, lako se izgubi veza sa stvarnošću. Tori Speling to najbolje zna.

Ništa je nije moglo da je pripremi za život koji joj je sudbina namenila pa je godinama muče problemi, i to najpre finansijski, aali i emocionalni.

Usponi i padovi koji je prate od trenutka kada je postala miljenica Amerike i sveta zahvaljujući ulozi u seriji "Beverly Hills, 90120", ove su godine, čini se, kulminirali. Iz njenog doma kao da vrišti poziv upomoć, a hitne službe dobivaju pozive žene pred slomom.

Iako zvanične potvrde nema, nije teško pogoditi da je reč o Tori, danas majci petoro dece koja proživljava do sada najgore razdoblje. Čak je ni javno priznanje suprugove nevere pre četiri godine nije toliko snažno pogodilo. I kada novac nije problem pa dobiješ sve što se može kupiti, nema garancije da ćeš biti srećan.

Obični smrtnici, s običnim primanjima, veruju da su te reči izmišljotina i da bi svet bio bolje mesto za njih kada ih ne bi mučile finansije. Ali novac zaista nije sreća, a Tori Speling je živi dokaz.

Top 5 serija koje nas vraćaju u detinjstvo: Ko je bio vaša simpatija? (VIDEO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Odrasla je u obilju kakvo je nemoguće zamisliti, a sve što je želela bilo je više roditeljske pažnje i ljubavi. Od 16. maja 1973. godine, kada je rođena u Los Anđelesu, Viktorija Dejvi Speling živela je poput filmske zvezde. Nije ni moguće drugačije kada ti je otac najveći filmski i televizijski producent jedne ere, legendarni Aron Speling, koji je zaslužan za revolucionarne projekte poput "Dinastije", a majka Kendi bivši model. Čak su i kumovi, Din Martin i Barbara Stenvik, bili zvezde svetskog glasa. Od pete godine Tori je pohađala časove glume i još kao devojčica dobijala epizodne uloge u tatinim serijama kao što su ‘The Love Boat’, ‘Hotel’ i ‘Fantasy Island’. Mnogi ističu da je ona pravi primer holivudskog nepotizma jer bez tate verovatno nikada ne bi dobila nijednu važniju ulogu, pogotovo ne onu Done u seriji ‘Beverly Hills, 90210’ koja ju je i proslavila.

Tada su se mogli čuti i komentari kako joj nije bilo teško da se uživi u ulogu jer je i sama pohađala Beverli Hils srednju školu i da joj prirodno leži način života likova u toj neverovatno popularnoj seriji. I njen brat Rendi je bio glumac, i on je sa 17 godina dobio ulogu u seriji ‘Malibu Shores’ iz produkcije tate Spelinga, ali s godinama je izgubio interes za taj posao i postao životni trener. Kao dete Tori su zanimale iste stvari kao i njene vršnjake i nije se brinula o tome šta će ko o njoj misliti.

Realnost okruženja u kojem je odrastala pogodila ju je u 12. godini i nakon toga ništa više nije bilo isto. Porodica se uređivala za godišnju fotografiju sa psima, a ona nikako nije mogla da namesti šiške. Doterana onako kako je najbolje uspela, otišla je u kupatilo svojih roditelja i nevino upitala mamu da li je lepa. Kedni ju je pogledala i rekla: “Bićeš kad ti sredimo nos”.

Tori je ostala u šoku i nije mogla da prestane da misli o nosu koji do tada nije smatrala problemom. Njena se majka te primedbe, koja je ostavila trag, posle nije ni sećala. Kada je Tori upisala predmet "Human Development" (ljudski razvoj), profesorka je tražila od učenika da vode dnevnik. Pročitavši Torinu priču o nosu, pozvala je roditelje na razgovor.

LAVICA JE DOČEKALA JOŠ JEDAN ROĐENDAN: Uprkos teškoj bolesti, glumica se i dalje ne predaje i veruje u čudo!(FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Vrativši se iz škole, Tori je zatekla majku kako plače. Klela se da ona to nije rekla, jednostavno nije zapamtila. Njena je ćerka nos operisala čim je napunila 16 i naučila nešto važno - ostali je ne vide onako kako ona sebe vidi. Vrlo brzo shvatila je i da će njen nos, kao i ostali delovi tela, način života i svako događanje u javnom i privatnom životu biti zanimljivi tabloidima.

- Za medije sam bila bogata razmažena ćerka TV producenta Arona Spelinga. Tvrdili su da sam odrasla u najvećoj porodičnoj rezidenciji u Kaliforniji. Rekli su da mi je tata za Božić na travnjak stavio veštački sneg.

Rekli su da sam ultimativni primer nepotizma, užasna glumica koja je uprkos tome dobila glavnu ulogu u hit-seriji svog oca. Sveli su me na Donu Martin, moj lik iz ‘Beverly Hillsa’, glupu devicu i plavušu. Posle su pisali o mom venčanju, razvodu i drugom venčanju. Izveštavali su o tome kako sam razbaštinjena i kako se svađam s majkom, o rođenju mog sina.

Ono što sam naučila od svoga ružnog nosa bilo je milion puta tačno: detalji mog života bili su i biće smatrani javnim vlasništvom - požalila se glumica u knjizi o svom životu ‘s Tori Telling’. Niko nije gledao na stvari iz njenog ugla i shvatio koliko se razočaranja u njoj nakupilo.

Planiranje bajkovitog venčanja s pogrešnim čovekom, moljenje direktora kastinga da zaborave da je Dona Martin ikad postojala, ubijanje od posla i ludog šopinga, zaljubljivanje i povređenost kada ljubav nestane - izuzmemo li neograničenost u kupovini i svotu od milion dolara potrošenih za venčanje, to je priča slična mnogim drugima i mnogo dalje od Holivuda. Istina je da je otac ispunjavao svaku želju svoje princeze.

I više od toga. Na Božić, kada je u Kaliforniji 27 stepeni, ona je zaista u dvorištu imala sneg, i to dva puta. Prvi je put to bio pravi sneg i led dovezen u vrećama sa sneškom kojeg su napravili u filmskom studiju. Drugi je put Tori imala deset i tehnologija je napredovala pa je tata Aron unajmio top za veštački sneg i uz teniske terene napravio stazu za sankanje koja je trajala čak tri dana. Bila je to atrakcija koju su dolazili da vide mnogi poznati poput Roberta Vagnera i Mela Bruksa.

SVI STE JE VOLELI KAO KELI U SERIJI BEVERLI HILS, BILA JE NA LISTI NAJSEKSI ŽENA NA SVETU:Ovako danas izgleda Dženi Gart

Beverli Hils
foto: Profimedia

Za svaki bi rođendan dobila lutku Madam Aleksander, koju Tori naziva barbikom za bogate i stvar prestiža, neverovatno skupu, s kojom se nikad nije igrala. Nakon početnog oduševljenja, lutka bi bila spremljena u vitrinu na posebno označeno i osvetljeno mesto.

Koliko god koštala, njoj je predstavljala samo još jedno razočaranje jer je nije mogla presvlačiti, češljati... Novac se nije štedeo ni za proslavu. Uvek su to bili pomno osmišljeni partiji s hrpom aktivnosti, popularnih likova zanimljivih deci, zabavljača, predstava, najboljih poslastica...

Kum Din Martin darovao joj je, među ostalim, granu koja je umesto svakog lista imala novčanicu od 20 dolara. Roditelji joj nisu mogli pružiti priliku da bude poput ostale dece.

Razrednu žurka na kraju šestog razreda takođe su organizovali Spelingovi. Platili su nastup orkestra univerziteta u Kaliforniji koji broji nekoliko stotina članova. U celoj toj gunguli Tori ih isprva nije ni primetila jer su je okupirale druge stvari.

NEMILICE CURE DETALJI TOKSIČNE ATMOSFERA SA SNIMANJA BEVERLI HILSA: Drske su, umišljene dive, zbog njih sam dala otkaz!

Beverli Hils
foto: Profimedia

- Sećam se onoga čega se seća 12-godišnja devojčica: plesnog podijuma i DJ-a i nade da će me dečko koji mi se sviđa zamoliti za sentiš na Madonin hit ‘Crazy for You’. Sećam se plivanja u bazenu. Sećam se tuge zato što ćemo svi krenuti u drugu školu. Sećam se da me bilo malo sram kada je mama vrtela hula-hup na plesnom podijumu, ali sigurna sam da me je bilo jako sram zbog orkestra - ispričala je.

Za nju je sve uvek moralo biti još bolje i još skuplje, ali se u nekom trenutku morala zapitati rade li se takvi spektakli zaista zbog nje? Kostimi za Noć veštica dizajnera Nolana Milera, i to onakvi kako su ih zamislili roditelji, uvek važne istorijske ličnosti. Kada je napokon dobila pravo glasa i bila običan zec, u kostimu izrađenom od ružičastog veštačkog krzna, morala je kući već nakon nekoliko sati zbog alergije.

Uz sve privilegije koje nosi titula mezimice bogatog tate, Tori se s najvećom radošću priseća običnih situacija i vremena provedenog s roditeljima. Odmora u kući u Malibuu i dugih šetnji kao i traženja školjki u pesku ili skupljanja pseće kake po travnjaku velikog dvorišta porodične kuće. Tada još nisu živeli u vili sa 103 spavaće sobe, ali je vrt bio dovoljno velik.

10 nezaboravnih TV likova koje smo obožavali: Zbog koga je vama preskakalo srce? (ANKETA)

Tori Speling
foto: Profimedia

Sećanja na egzotične školjke dobila su, doduše, drugu dimenziju kada je na porodičnom putovanju u Evropu slučajno pročitala intervju svojih roditelja i saznala da je mama nabavljala školjke i da ih je stavljala na plažu kako bi ih ona mogla pronaći. Tom se putovanju jako veselila jer su se obično odmarali u Las Vegasu ili nekoj drugoj destinaciji do koje su mogli doći automobilom. Aron Speling je imao grozan strah od letenja pa nikada nije putovao avionom. Do Evrope su stigli brodom, a Tori je uživala u plovidbi jer je svaki dan učestvovala u dečjim umetničkim radionicama.

Ne želeći da bude poput ostale dece u razredu, Tori je od oca zatražila džeparac. On je odlučio da joj da pet dolara, ali to mora da odradi i jednom medeljno s njim očistiti travnjak od pseće kake. Ostala su deca dobijala po 25 centi pa je i ona toliko tražila. Imali su, naravno, zaposlene koji su se brinuli o čistoći i verovatno dobili zadatak da ostave dobar deo kako bi najbogatiji čovek Holivuda i njegova ćerka imali dovoljno posla. Uz taj travnjak Tori vežu neke od najlepših uspomena.

Tu je igrala softbal, družila se s tatom i uzgajala povrće u vrtu. Jedne godine je posadila tikvice i jedna je narasla do veličine novorođenčeta. Fotografisali su je kako pozira s povrćem, a otac je bio jako ponosan na taj njen uspeh. Samo najbolje i najveće bilo je prikladno za njegovu porodicu. S majkom je Tori oduvek imala turbulentan odnos. Nisu se nikada razumele, čak ni u mirnim razdobljima bez svađa.

Tori Speling napokon pobedila komplekse i ućutkala hejtere: Godinama sam ih preklinjala da promene moj izgled! (FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

- Volim svoju mamu, moja mama voli mene, ali nemamo jednostavan odnos. Mislim da ga nikad nećemo ni imati, ali radije bih imala komplikovan odnos pun nesporazuma nego nikakav - komentarisala je glumica složenu vezu s majkom Kenid, toliko složenu da se na dan očeve smrti uopšte nisu čule nego je Tori za to saznala iz imejla koji joj je poslao prijatelj. Još kao dete s ocem bi sedela u džakuziju pored bazena i slušala ga kako izmišlja priče. U njima bi se uvek pojavila zla veštica iz dvorca, a Tori bi u toj ulozi zamišljala svoju mamu.

Profesionalnu karijeru počela je vrlo rano, sa 17, ulogom planetarno popularne Done Martin u jednoj od najpoznatijih tin serija svih vremena - ‘Beverly Hills, 90210’. Tata je, priča se, kontrolisao njen imidž u seriji do poslednje epizode pa je zato Donin lik bio toliko dobar i nevin.

Ali koliko god nevina izgledala na ekranu, iza kamera odvijao se sasvim drugi scenario, realniji. Naravno da je bilo zaljubljivanja, dobrih i loših odnosa među glumcima. Neizbežno je bilo blisko upoznavanje ljudi iz svih perspektiva nakon toliko vremena provedenog zajedno.

Ostario je, ali prepoznaćete ga po osmehu i očima: Ovako danas izgleda glavni frajer iz serije Beveli Hils! (FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Mnogo godina kasnije, u seriji ‘Celebrity Lie Detector’, otkrila je da se na snimanju serije nakratko spetljala s dvojicom kolega. Brajan Ostin Grin, sadašnji suprug Megan Foks, koji je u seriji tumačio lik Doninog dečka Dejvida bio je prvi, a Džejson Prisli, tj. Brendon, drugi.

Nisu to bile važne veze, a ona sa Džejsonom dogodila se jednog leta van seta. O njenom talentu i glumačkoj izvedbi mišljenja su bila i još su podeljena. Neki su smatrali da je opravdala poverenje i bez sumnje imala potencijala i za druge veće uloge, dok su drugi u tome videli čisto ispunjavanje želje devojčici koja, da joj otac nije tako važno ime u filmskoj industriji, nikada ne bi bila ni blizu glavne uloge.

Kada je Tori dobila taj ozbiljni posao i uz njega ozbiljnu platu, tatica je očekivao razumniji odnos prema zarađenom. Ali i dalje je snosio sve troškove i bez pogovora golemim svotama za razne potrebe pokazivao koliko je voli. To je bio njegov stil koji je tek pred kraj života odlučio da promeni. Naime, celi je svet šokirala činjenica da je Aron Speling deci nakon smrti ostavio samo po 800.000 dolara, ali ne i Tori.

- Bio je to težak razgovor. Nisam želela da pomisli kako od njega tražim novac ili da pričam o nečemu šta će biti kada ga ne bude, ali mislim da mi je takav razgovor bio potreban... i meni i mom bratu. Ručali smo i rekao je: “Bićete u redu. Pobrinuo sam se za to. Dobićete nešto manje od miliona” - rekla je Tori. Kako je samo bio u krivu. Nekome ko je vodio normalan život to bi verovatno i bilo, ali Tori ni blizu.

Mrzila je sebe što pomišlja da će možda biti drukčije, da će promeniti odluku. Pomirivši se sa sudbinom, okrenula je ploču.

- Pretvorila sam se u tatinu ćerku i počela da razmišljam o tome kako ću da zaradim - priča.

Svi je znamo kao zloću iz kultne serije Beverli Hils: Evo čime se danas bavi seksi brineta! (FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Njeni finansijski problemi počeli su još ranije, ali ubrzo su poprimili ozbiljnije razmere. Ako je mislila da zgrne ozbiljan novac kada je organizovalu prodaju ličnih stvari, prevarila se. Samo je još više skrenula pažnju na sebe, čak i u negativnom kontekstu. Neko je tada za pet dolara kupio pozivnicu za venčanje Džejsona Prislija s njenim potpisom. Malo je reći da je Džejson bio razočaran takvim potezom, što je i podelio sa svima na društvenim mrežama. Pronaći svijetlu točku u Torinoj glumačkoj karijeri nakon ‘Beverly Hillsa’, zaista je teško. Ne nosi bez razloga nadimak ‘kraljica TV filmova’. Naslovi kao što su ‘Family Plan’, ‘Hush’, ‘The House Sitter’, ‘Kiss the Bride’ i ‘The Mistle-Tones’ govore da je uglavnom reč o laganoj porodičnoj zabavi koja ne donosi honorare poput onih glumaca s A liste.

Pozajmiljivala je glas likovima u animiranim filmovima i serijama ali i povremeno dobijala uloge u TV serijama poput ‘Smallvillea’ ili ‘Mystery Girls’, a tu je i epizodni povratak u obnovljeni ‘90210’. Zbrojivši sve, njena se slava uglavnom temelji na prošlosti, problemima s novcem, porodičnim intrigama iznesenim u rijalitiju ‘True Tori’, gde je detaljno analizirana i preljuba njenog aktuaelnog supruga Dina Mekdermota kao i susret s bivšim suprugom. Ponešto je zaradila i od knjiga o svom životu i onima namenjenim deci, ali premalo da bi zadovoljilo njene apetite.

- Loše šoping navike teško umiru. Potpuno iskreno, odrasla sam na određeni način. Nikad nisam morala da se brinem o novcu... to je bila moja realnost - komentarisala je činjenicu da nikako ne može da reši finansijske probleme. Majka Kendi tvrdi da je bila neverovatno veliki trošadžija.

- Zatvorila bi prodavnicu i ostavila u njoj 50 do 60 hiljada dolara. Ja nikad nisam uradila tako nešto. Ona je jednostavno prolupala - izjavila je opisujući zašto je pokojni Speling odlučio da joj ostavi simboličnu svotu s obzirom na mogućnosti.

Ćerka čuvene zvezde Beverli Hilsa je prava lepotica: Ima 18 godina i ista je majka! (FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Većina ogromog imetka pripala je Kendi koja ćerki, kada su u dobrim odnosima, pomaže oko njenih troškova i preuzme na sebe dobar deo računa. Tu su i posebne prilike pa je tako platila proslavu darivanja pre rođenja najmlađeg unuka Beaua u hotelu Bel-Er.

Zgodni mladići bili su normalna pojava u životu mlade bogatašice i perspektivne glumice. Nik Savalas, sin Telija Savalasa, i Tori živeli su zajedno nekoliko godina u vreme prvih sezona ‘Beverly Hillsa’, ali je i kasnije izjavljivala da i nije bio najbolji prema njoj. Ljubila je i Džulijana Lenona, PatrikaMulduna, Grega Vona i Vinsenta Janga, koji je u ‘Beverly Hillsu’ glumio njenog dečka Nou. Sve glumci i pevači, šoubiz lica, i to jako zgodna, jer u takvim se krugovima kretala.

Nakon što je upoznala Čarlija Šanijana, skrasila se. Verovala je da je to ono što želi do kraja života, a mama Kendi sa zadovoljstvom joj je priredila venčanje iz snova. Kasnije se saznalo da Čarli taštu nikad nije voleo, a posebno mu je smetalo što nikako nije mogla da nauči da pravilno izgovori njegovo prezime.

Ovde je živela Keli Tejlor iz serije Beverli Hils: Nakon razvoda odlučila da se reši impresivne vile u Los Anđelesu! (FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Venčanje od milion dolara u stilu Velikog Getsbija i starog Holivuda na imanju Spelingovih za 350 gostiju bilo je spektakularno, ali brak nešto manje.

- Petnaest meseci braka i onda otvorim "National Enquirer" i vidim fotografiju na kojoj moja žena drugom pleše u krilu - žalio se glumac i pisac kojem je Tori zvanično dala nogu u vreme terapije, kada mu je obelodanila da se za njega udala zato što ju je voleo i brinuo se o njoj, a ona mu je promišljeno pokazala samo 10 posto svoje ličnosti.

- Ušla sam u brak s najboljim namerama, nadama i snovima. Osećam da sam razočarala ljude. Razočarala sam sve koji su bili na venčanju. Razočarala sam sebe - rekla je Tori.

Iako je u početku bio slomljen, Čarli je s vremenom oprostio bivšoj i krenuo dalje. Tori je Čarlija prevarila na snimanju filma ‘Mind Over Murder’ u Kanadi sa sadašnjim suprugom Dinom Mekdermotom. I on je bio oženjen za Meri Džejn s kojom ima sina Džeka Mongomerija (20) i s kojom je u tom trenutku bio u procesu usvajanja devojčice Lole.

Životna priča najvećeg zavodnika 90-tih - Luka Perija: Obožavateljka mu poslala brushalter, on je oženio! (FOTO)

Tori Speling
foto: Profimedia

Tori i Din su osetili neverovatnu privlačnost i već prvo veče završili u krevetu. Nakon završetka snimanja i pre odlaska kući dogovorili su se da će ostaviti bračne drugove. Dok je Din na porodičnom putovanju u Palm Springsu uspeo da skupi hrabrost i da kaže Meri da se zaljubio i da kreće dalje, Tori su preduhitrili mediji. Vrlo verovatno je to namerno dopustila.

Mesec dana nakon što je razvod s Čarlijem okončan, Tori je rekla ‘da’ Dinu u romantičnoj ceremoniji na Havajima. Ubrzo je, 2007., stigao prvi sin Liam Aron, a porodica se u sledećih 12 godina proširila za još dve ćerke, Stelu Dorin i Heti Margaret, kao i dečake Fina Dejva i Beaua Dina. Da u odnosu supružnika nije sve idealno, postalo je jasno vrlo brzo.

Njegovo neverstvo početkom 2014. došao je u javnost: na naslovnici "US Weekley-a" objavljeno je da se Din spetljao sa Emili Gudhand. Poetska pravda, mogao bi reći Čarli. Razmišljala je da li želi uopšte o tome da razgovara pred svima i onda ipak odlučila sve zbrkane osećaje stavi u svoj rijaliti ‘True Tori’. Din je pristao.

- Tada je bio na odvikavanju i samo rekao: “Sje... sam. Uradiću šta god treba da sačuvamo ovu vezu” - ispričala je. Glumica, čini se, još ima o čemu da razmišlja i sređuje osećanja kada je reč o prvom suprugu. Kako bi se smirila i na tom polju, u njenom je rijalitiju upriličen je njihov susret nakon kojeg se kući vratila u suzama, duboko dirnuta.

Dok je bila u njegovu društvu, osećala se kao da je s porodicom, sigurno i paženo, a potom je sledio gubitak kada su se rastali.

- Sećam se da sam se uz njega osećala sigurno. Kada sam otišla, odjednom sam se osećala potpuno sama, ne znam zašto - jecala je prepričavajući Dinu, kojeg je baš mučila migrena, susret sa Čarlijem.

Koliko je iskrenosti dokumentovano u tom rijalitiju, teško je reći jer je Tori nekoliko puta javno rekla da se brine o svakoj sitnici koja se snima. Kada ponestane štofa, svašta se može namestiti da bi emisija opet bila zanimljiva javnosti. Neki idu toliko daleko da tvrde kako je Mederotova prevara takođe običan marketinški trik.

Torina glavna uloga poslednjih godina je ona majčinska, što nije nimalo lako. Rastrgana je između stalne besparice, tužbi "American Expressa" zbog dugova na kartici, problema sa suprugom koji voli da zaviri u čašicu i kojeg muče suicidalne misli ali i zavisnost od seksa, ali i brige o deci različitih uzrasta. Holivudom kruži trač da je Din pre pet godina hteo da ide na vazektomiju, ali za operaciju nisu imali dovoljno novca.

Tori Speling
foto: Profimedia

Takođe, godinama nije plaćao alimentaciju za najstarijeg sina pa ga tuži bivša žena. Neko je vreme sve bilo dobro, a potom su isplate alimentacije opet postale neredovne. Navodno se slomio posetivši bivšu suprugu u staroj četvrti i priznavši kako ne zna šta mu je bilo da je sve to odbacio.

Epizoda s nedavnim psihičkim slomom Tori Speling, kada je intervenisala i policija, nešto je što se, nažalost, očekivalo. Hoće li izdržati teret braka i obaveza koje je guše ili će napokon rešiti sve toksične stvari u životu i nastaviti u stabilnom ritmu, zasigurno će biti poznato u skoroj budućnosti.

Posmatrači kažu, ovako neće moći još dugo. Za sada se odmara i verovatno mnogo razmišlja o tome kojim putem dalje krenuti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs