Sreća im se baš osmehnula

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

Ove dame su "srušile" tradiciju i pokazale da je moguće da se monarh oženi običnom predstavnicom naroda
Vip priča
21:06h Autor:
Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nedavno venčanje švedskog princa Karla Filipa za sa Sofijom Helkvist podsetilo nas je i na druge obične "smrtnice" čija je bajka postala stvarnost i koje su se udale za predstavnike kraljevskih porodica.

Nekad divlja, gola i razuzdana, danas postala princeza: Životni put Sofije od Švedske! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ove dame su tako "srušile" tradiciju i pokazale da je moguće da se monarh venča za običnu predstavnicu naroda.

Lepota sa dvora: Ovako su se negovale žene plave krvi!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najpopularnija među njima je, naravno, Ketrin Midlton koja potiče iz obične građanske porodice, a pošlo joj je za rukom da se uda za pripadnika najpoznatije kraljevske porodice na svetu, princa Vilijama.

Modni dvoboj: Kejt Midlton ili kraljica Leticija? (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ženi koja nije imala plave krvi u sebi nije odoleo ni Vilijamov stric, princ Endrju. On je oženio Saru Ferguson, koja je udajom dobila titulu vojvotkinje. Međutim, razveli su se 1996. godine, nakon 10 godina braka.

Tužna princeza Beatris: Majka je od 8. godine tera na dijetu! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

I španska kraljica Leticija bila je obična građanka s uspešnom karijerom novinarke pre nego što je osvojila srce kralja Felipea i postala mu supruga.

Varljiva kraljica: Abortus, plastična operacija i razvod! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da ljubav pobeđuje tradiciju i sve društvene standarde pokazala je i slavna Grejs Keli. Na vrhuncu svoje filmske karijere, ona je rekla sudbonosno "da" princu Renijeu od Monaka.

Tužna princeza Grejs Keli: Mrzela svaku sekundu svog kraljevskog venčanja!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Istorija se ponovila u ovoj kraljevskoj porodici, pa je i njihov sin, princ Albert od Monaka oženio je "običnu" građanku Šarlin, koja je pre udaje bila uspešna južnoafrička plivačica.

Princ Albert i princeza Šarlin krstili blizance: Ceo Monako slavio! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada se holandska kraljica Maksima 2002. godine udala za tada princa Vilijema Aleksandra, holandska vlada odbila je da na venčanje pozove njenog oca Horhe Zoregijetu zbog njegove prošlosti.

Gorka tajna lepe kraljice: Upoznajte Maksimu od Holandije! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Možda najintrigantnija od svih pripadnica kraljevskih porodica je princeza Mete-Marit. Ona je upoznala prestolonaslednika Norveške Hokona 1999. godine preko zajedničkih prijatelja. Njihova veza, a kasnije i veridba, privukla je veliki broj kontroverzi, budući da je Mete-Marit bila bivša konobarica i da je već imala dete iz vanbračne veze sa čovekom osuđivanim za posedovanje narkotika. Međutim, Mete-Maritina reputacija se vremenom poboljšala, i ona je postala vrlo popularna u norveškom narodu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jordanska kraljica Ranija el Abdulah je svog muža, kralja Abdulaha II bin Al-Huseina, tada još uvek princa upoznala je na večernjoj zabavi 1993. godine. Dva meseca kasnije objavili veridbu, a zatim i sklopili brak. Kada je 1999. godine umro Ranijin svekar Husein, njen muž je postao kralj.

Kako supruga jordanskog kralja, za razliku od supruga evropskih kraljeva, ne postaje automatski kraljica, kralj Abdulah II ju je u pismu upućenom njoj proglasio kraljicom. Inače, Ranija je veliki pobornik borbe za prava jordanskih žena. Zahvaljujući njenoj podršci, položaj žena u ovoj zemlji se znatno popravio.

Kreacija dostojna kraljice Ranije: Pariz je bio oduševljen! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Danska princeza Meri je po zanimanju bila marketinški savetnik. Princa Frederika je upoznala na Letnjim olimpijskim igrama 2000. Verili su se 2003. a venčali 2004. godine. Od tada je Meri prešla s prezviterijanske vere u luteransku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs