Korisni saveti

Lepota sa dvora: Ovako su se negovale žene plave krvi!

Princeze i kraljice imale su svoje omiljene bjuti tretmane
Nega
11:48h Autor:
Lepota sa dvora: Ovako su se negovale žene plave krvi!
Foto: Profimedia

Otkrijte na koji način su dame plave krvi održavale besprekoran ten i šta su koristile u svakodnevnoj bjuti rutini, prenosi Elle.rs.

Marija Antoaneta

Marija Antoaneta, francuska kraljica blistavog tena koristila je masku za lice, koju danas veliki broj Francuskinja još uvek koristi.

Sastojci: 2 supene kašike konjaka, 1/3 šoljice mleka u prahu, 1 belance, 1 limun

Konjak podstiče cirkulaciju i sužava pore, dok belance oporavlja kožno tkivo. Mleko smanjuje lučenje sebuma, a limunov sok uklanja izumrle ćelije kože.

6 afričkih tajni lepote: O ovome žene na Zapadu nemaju pojma!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta I

U doba kada je vladala Elizabeta, mnogi kozmetički proizvodi bili su zabranjeni, jer se smatralo da donose lošu energiju. Za lepe žene smatrane su one koje su imale beo, skoro proziran ten, pa je kraljica Elizabeta često nosila belu šminku, kako bi sačuvala svoj izgled "plavokrvne" žene.

Najpoznatiji kozmetički proizvod pravio se od sirćeta i belog olova. U to vreme žene sa visokim čelom smatrane su lepima, pa je kraljica čupala kosu sa temena kako bi joj čelo bilo veće.

Kraljica Viktorija

Britanska vladarka, parfemisala je rukavice i odeću ružinim uljem kako bi sprečila pojavu smrada.

Otkrivena tajna Kleopatrine lepote: Recept za savršeni izgled!

Foto: AP
Foto: AP

Kraljica Elizabeta II

Kraljica Elizabeta je bila veliki fan karmina, a Clarins joj je dugi niz godina bio omiljeni. Za nju je napravljena njena nijansa karmina koju je nosila na ceremoniji krunisanja 1952. godine. Nijansa bordo karmina, nazvana Balmoral Lipstik, postala je kraljičin zaštitni znak.

Grejs Keli, princeza od Monaka

Glumica je govorila da se godine uvek vide prvo na rukama, zato je koristila veliki broj krema za ruke.

10 tajni najvećih diva svih vremena: Ovako su se negovale holivudske lepotice! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Princeza Dajana

Meri Grinvel, šminkerka nežne princeze je promenila Dajanine navike u šminkanju. Naime, Dajana je prestala da koristi plavu olovku za oči (na plave oči nikada ne bi trebalo stavljati plavu olovku ili plavu senku). Takođe je prestala da konzumira alkohol, pa se njena koža dosta poboljšala. Počela je svakodnevno da nanosi maskaru, vodeći računa o onome čemu ju je naučila Meri - da uvek nanese maskaru i na koren trepavica.

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža

Kejt ima veliki broj bjuti tajni, ali deo njene svakodnevne rutine je krema za telo. Druga stvar koju koristi je ulje od šipka, koje sprečava pojavu bora.

Tajne savršene kose Kejt Midlton: 3 trika za kovrdže kao iz frizerskog salona!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Princeza Marija Olimpija od Grčke

Osamnaestogodišnja Marija, koja nosi titulu "it" devojke londonske društvene scene, jedina je ćerka princeze Mari-Šantal i princa Pavla, sina kralja Konstantina II. Ona otkriva da ne voli da koristi parfeme, već kremu malo jačeg i prijatnog mirisa, koji joj odgovara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs