Isprobajte i vi

10 tajni najvećih diva svih vremena: Ovako su se negovale holivudske lepotice! (FOTO)

Bez pomoći modernih kozmetičkih pomagala, fotošopa i filtera na pametnim telefonima, svoj veličanstveni izgled su održavale uz ove (ne)obične rituale
Nega
12:58h Autor:
10 tajni najvećih diva svih vremena: Ovako su se negovale holivudske lepotice! (FOTO)
Foto: Kurir Arhiva

Holivudske dive poput Elizabet Tejlor, Merilin Monro i Odri Hepbern u istoriji će biti zabeležene kao velike glumice, ali i lepotice. Bez pomoći modernih kozmetičkih pomagala, fotošopa i filtera na pametnim telefonima, svoj veličanstveni izgled su održavale uz ove (ne)obične rituale.

1. Merilin Monro

Da bi usta učinila punijima, Merilin je nanosila pet različitih nijansi crvenog ruža i sjaja kojima bi postigla ovaj efekt. Tamnije boje bi stavljala u uglove usana, a svetlije prema sredini.

Negujte kožu kao Merilin Monro: Kocka leda za lepo, zdravo i sveže lice!

2. Elizabet Tejlor

Verovali ili ne, glumačka diva je pozajmila bjuti recept od egipatske kraljice Kleopatre koju je oživela na velikom platnu. Elizabet je, naime, brijala lice, odnosno uklanjala fine i nevidljive dlačice s lica kako bi istom podarila novu dimenziju svežine, kao nakon najboljeg pilinga.

Žena (46) svako jutro brije lice, već 8 godina unazad: Ovo je njen ritual, a koža joj se promenila!

3. Sofija Loren

Za figuru neprikosnovene glumačke dive zaslužan je mediteranski način ishrane i maslinovo ulje, kojeg Sofija uvek ima pri ruci. Ovo lekovito, a jestivo ulje redovno stavlja i u kupku kako bi omekšala kožu i održala njenu elastičnost.

Kako su Italijanke toliko zgodne: 10 tajni njihove ishrane!

4. Bet Dejvis

Holivudom i danas kruže priče o neopisivoj lepoti očiju Bet Dejvis. Svežinu ovog dela lica postizala je oblozima od svežih krastavaca koje je stavljala svake noći, dok se protiv podočnjaka borila vazelinom koji je svakodnevno tapkala na nežnu kožu ispod očiju.

5. Ingrid Bergman

Slavna lepotica je veoma poštovala prirodnost, pa je šminku nanosila samo kada bi snimala filmove i modne editorijale. Ipak, u svrhu lepote, Ingrid je obrijala oko dva centimetra kose na vrhu temena da bi vizuelno povećala čelo.

10 najlepših žena svih vremena: Klasična lepota i prirodnost su dobitna kombinacija! (FOTO)

6. Greta Garbo

Da bi istakla svoje oči i učinila ih blistavijima, Greta Garbo bi ispod tamne senke za oči stavila malo vazelina. Umesto tuša ili olovke za oči koristila je "kućni preparat" sastavljen od pigmenta drvenog uglja i vazelina.

7. Rita Hejvort

Ova američka glumica je u Holivudu bila prepoznatljiva po svojoj raskošnoj kosi crvene boje, koju je održavala u top formi jednostavnim ritualom. Nakon svakog pranja kose nanela bi neko prirodno ulje, 15 minuta bi kosu držala umotanu u peškiru, a potom bi masnoću isprala pomoću tople vode i malo limunovog soka.

Pila je vodu sa medom i limunom svako jutro: Evo šta joj se desilo nakon godinu dana!

8. Marlen Ditrih

Glumačka diva nemačkih korena bila je "opsednuta" svojim visokim jagodicama. Navodno je izvadila umnjake da bi dodatno naglasila taj deo tela, a znala je da koristi i medicinsku lepljivu traku kao alat u privremenom zatezanju kože lica.

Izjave slavnih lepotica zbog kojih ćete prihvatiti svoj izgled: Samopouzdanje vas čini seksepilnom!

9. Grejs Keli

Konturisanje nije izum Kim Kardašijan. Naprotiv, princeza od Monaka koristila je rumenilo u dve nijanse da bi naglasila svoje jagodice – svetliji prah stavljala je ispod jagodica, a tamniju ravno na obraze.

10. Odri Hepbern

Čioda je odgovorna za duge trepavice Odri Hepbern. Nakon što bi nanela maskaru, svaku trepavicu bi pažljivo i strpljivo odvojila ovim priborom za šivenje.

Lepota žene nije u odeći, figuri ili frizuri: 11 saveta Odri Hepbern svakoj ženi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs