Otkrila svoje iskustvo

Žena (46) svako jutro brije lice, već 8 godina unazad: Ovo je njen ritual, a koža joj se promenila!

Anđela koristi muški brijač za jednokratnu upotrebu, pažljivo skida dlačice sa lica, i na kraju se umiva toplom vodom. Ceo proces završava nanošenjem dnevne kreme za lice
Nega
18:00h Autor:
Žena (46) svako jutro brije lice, već 8 godina unazad: Ovo je njen ritual, a koža joj se promenila!
Foto: Shutterstock

Žene poput muškaraca imaju malje na licu, samo su njihove dosta slabije i svetlije. Kod nekih je maljavost izraženija, dok kod drugih, pak, ne predstavlja estetski problem.

Jedna od najgorih dilema mnogih dama je upravo kako da se rešite dlačica na licu - da li je brijanje preporučljivo ili ne?

Jabukovo sirće za čisto lice bez bubuljica: Dva domaća preparata daju čudesne rezultate!

Anđela Garvin je 46-godišnja pravnica iz Eseksa koja već godinama unazad svakog jutra brije lice.

Njen dan počinje u pola 7 ujutro, a prvo što uradi nakon buđenja jeste odlazak u kupatilo, umivanje, čišćenje lica i nanošenje pene za brijanje, prenosi Dejli Mejl.

Anđela koristi muški brijač za jednokratnu upotrebu, pažljivo skida dlačice sa lica, i na kraju se umiva toplom vodom. Ceo proces završava nanošenjem dnevne kreme za lice.

Međutim, ako je poznato da brijanje nogu ubrzava rast dlačica, istovremeno čineći ih jačim i tamnijim, postavlja se pitanje koliko je onda brijanje lica preporučljivo?

Drevni ruski recept: Dlačice sa lica i tela nestaju kao rukom odnešene!

Iz svog iskustva, ova 46-godišnja pravnica ističe da za osam godina, koliko se već brije, i to tri puta nedeljno, nije imala bilo kakve negativne posledice.

"Jeftino je, oduzima mi samo nekoliko sekundi i ne iritira mi kožu, nasuprot laseru ili vosku. I uopšte ne verujem u to da brijanje čini da dlačice postaju tamnije i jače. Smatram da je ovo nešto najbolje što sam počela da praktikujem", objašnjava Anđela za Dejli Mejl i dodaje:

"Osim toga, šminku mnogo lakše nanosim i lepše mi prijanja na lice. Koža mi je sada nežnija i mekša nego što je to bila godinama unazad".

Koni (47) dve godine nije pogledala u ogledalo: Najbolja lekcija koju sam naučila o lepoti! (FOTO)

Doktor Majkl Prager iz Londona kaže da brijanje podstiče stvaranje kolagena i smanjuje stvaranje bora.

"To je kao blaži oblik mikrodermoabrazije, te podstiče proizvodnju kolagena i usporava nastanak bora. Kad god je koža pod stresom, kolagen je tu da pomogne obnavljanju ćelija".

Doktor dodaje i da brijanje ni u kom slučaju ne podstiče rast novih, pogotovo ne jačih dlačica.

"Ponekad nam se može činiti da su dlačice gušće, ali one zapravo samo rastu iz drugog ugla", objasnio je on.

Osim toga, deramtolog Nil Šulc tvrdi da brijanje „usporava starenje”, pa se upravo u tome krije razlog zašto muškarci bolje podnose godine, te izgledaju mlađe od žena njihovih godina.

Nije prala kosu 31 dan: Evo šta joj se desilo nakon eksperimenta! (FOTO)

"Većina muškaraca redovno brije svoje lice, te time vrše piling - skidaju mrtve ćelije sa kože. To je razlog zašto njihova koža u tridesetim i četrdesetim izgleda mnogo bolje od kože njihovih vršnjakinja", objašnjava Šulc.

Podsetimo, i neke od poznatih dama, poput Elizabet Tejlor, Merilin Monro i Kleopatre su takođe koristile ovaj vid ulepšavanja. Brijanje lica je bio jedan od njihovih svakodnevnih rituala nege.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs