O ovome se ćutalo

Gorka tajna lepe kraljice: Upoznajte Maksimu od Holandije! (FOTO)

Kada se udala za princa Vilijema Aleksandra 2002. godine, holandska vlada nije pozvala njenog oca na venčanje
Vip priča
11:34h Autor:
Gorka tajna lepe kraljice: Upoznajte Maksimu od Holandije! (FOTO)
Foto: Profimedia

Postoji jedna gorka istina o životu kraljice Maksime od Holandije. Kada se udala za princa Vilijema Aleksandra 2002. godine, holandska vlada odbila je da na venčanje pozove njenog oca Horhe Zoregijetu zbog njegove prošlosti.

Životna priča Eve Peron: Od siromaštva do prve dame! (FOTO)

On je bio visoki funkcioner tokom sramotne vojne diktature u Argentini, u vladi režima generala Horhea Videle Redonda, poznate kao Prljavi rat. Njegova monstruozna hunta ubijala je i krala bebe protivnicima diktature, a bio je osuđen i na 50 godina zatvora. Umro je u zatvoru 2013. godine.

Maksima je rođena 1971. godine, a odrasla je u otmenom susedstvu severno od Buenos Airesa. Školovala se u prestižnoj dvojezičnoj školi za decu argentinske elite.

Škola je odigrala presudnu ulogu u Maksiminom životu. Maturirala je sa 17 godina, kada je vojna diktatura (koja je trajala od 1976. do 1983. godine) bila već davna prošlost. Međutim, tragedija Argentinaca već je bila poznata celom svetu.

Svet je znao sve o mučenjima i pogubljenjima u logoru škole i saosećao sa majkama čija su deca nestala tokom diktature.

Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)

Maksimi je trebalo sedam godina da diplomira ekonomiju na argentinskom katoličkom univerzitetu. Nakon kratkog radnog iskustva u kompaniji Mercado Abierto, sa elektronskim vrednosnim papirima i tržištem stranih valuta, ušla je u svet finansija i međunarodne trgovine, a u isto vreme predavala je engleski jezik i matematiku.

Nakon toga, 1996. godine otišla je u Njujork da radi kao potpredsednica institucionalne prodaje za Latinsku Ameriku. Maksima je postala uspešna žena koja je dosegla svoj "maksimalni potencijal".

Život joj se promenio 1999. godine kada se završila njena kratkotrajna i intenzivna romansa. Jedan od bivših kolega iznenadio je rečenicom: "Imam savršenog čoveka za tebe".

Savršeni čovek bio je Vilijem Aleksandar, naslednik holandske krune. Upoznali su se u Španiji 1999. godine. Legenda kaže da ga je Maksima upitala čime se bavi u životu, na što joj je on odgovorio da je princ. Maksima je bila uverena da se šali.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dve nedelje kasnije, 33-godišnji princ posetio je Maksimu u Njujorku. Priča kaže da je poslao poruku svojoj majci, kraljici, u kojoj je stajalo: "Njeno ime je Maksima. Ona je Argentinka, ali živi u Njujorku. Veruj mi i ne pitaj me ništa".

Nedugo nakon toga, Maksima se mogla videti na kraljevskoj jahti u društvu kraljice Beatriks. Na svoj 30. rođendan, Maksima je postala holandska državljanka, a parlament je odobrio venčanje i od 2002. godine par je u braku.

Prevrtljivi anđeo: Princeza Dajana htela da ubije Kamilu!

Odana svojoj politici ljudskih prava, Holandija se našla u dilemi kada je trebalo da odluči hoće li ili neće pozvati njenog oca na venčanje. Izveštaj pod nazivom "Mladin otac" potvrdio je da ga nikako ne smeju pozvati na kraljevsko venčanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs