Samo je želela da pomogne parovima bez dece

Žena (24) pred ultimatumom lekara: Rezultati analiza je zapanjili! (FOTO)

Imala sam sreće što sam uopšte saznala za moj problem pre nego što je prekasno. Sada mi treba samo mrvica sreće da postanem majka kada budem spremna, izjavila je Lindzi
Lifestyle
07:24h Autor:
Žena (24) pred ultimatumom lekara: Rezultati analiza je zapanjili! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Nesebičnu 24-godišnjakinju šokiralo je saznanje da možda nikada neće moći da postane majka, nakon što je ponudila da donira jajne ćelije potpunim strancima koji ne mogu da imaju decu.

Lindzi Horn odlučila je da u decembru 2013. godine pomogne parovima koji žele da postanu roditelji, ali ne mogu zbog zdravstvenih problema. Međutim, usledila je totalna neverica kada su joj doktori saopštili da ne može da bude donorka jajnih ćelija, jer ih je imala jedva nekoliko.

Mislila je da nikada neće postati majka: Iako rođena bez materice, rodila je blizance! (FOTO)

"Dali su mi ultimatum - ili da odmah rodim, ili da zamrznem jajne ćelije", izjavila je Lindzi za britanski Mirror.

Pošto je bila tek tri meseca u vezi, nije želela da ostane trudna, ali je njen dečko pristao da bude donor sperme. Tri embriona su zaleđena, a Lindzi predstoje tretmani za lečenje neplodnosti.

<\/div>

"Ne bih ni znala da sam maltene neplodna da nisam htela da doniram jajne ćelije", dodaje Horn. "Rečeno mi je da se broj jajnih ćelija koje su mi preostale u poslednjih šest meseci prepolovio i da je izuzetno nizak. Ako ne budem imala decu što pre, možda nikada neću moći da ih imam, a majčinstvo u to vreme mi nije bila opcija. Oduvek sam želela da u tridesetim godinama dobijem decu. Pritom, tek sam bila započela vezu i okolnosti u mom životu nikako nisu bile dobre za podizanje dece", objašnjava Lindzi.

Komplikacija koja dovodi do neplodnosti: Kada su menstrualni bolovi ozbiljan problem!

Ona je stupila u kontakt sa parom kojem je trebalo da donira jajne ćelije, a koji joj se iskreno zahvalio za sav trud.

"Saznala sam ponešto o njima. On trguje vinom, a ona je ilustratorka dečijih knjiga. U tridesetim su godinama i već pet godina pokušavaju da dobiju dete. Preko telefona zvuče baš prijatno, zbog čega mi je cela situacija još teža. Osećala sam se kao da sam ih izneverila i da sam im protraćila vreme", dodaje Lindzi.

Sa verovatnoćom od samo 25 odsto da će ostati u drugom stanju sa zamrznutim embrionima, uz veliki rizik od pobačaja i sa mogućnošću da rodi mrtvorođenče, sve kao da se urotilo protiv ove humane devojke. Ali ona je uprkos svemu pozitivna.

"Još uvek ne znam da li ću moći da ostanem u drugom stanju prirodnim putem. To gotovo da je nemoguće za mene, ali možda mi se desi čudo. Imala sam sreće što sam uopšte saznala za moj problem sa plodnošću pre nego što je prekasno. Sada mi treba samo mrvica sreće da postanem majka kada budem spremna", zaključuje Lindzi.

Magični virak: Biljka za sve ženske probleme (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs