Nema ništa lepše kada na trpezi u domu zamiripe supa sa knedlama. Međutim, vrlo često ćete čuti od žena da ih je veoma nezgodno praviti, jer najčešće ispadnu tvrde. Ali, mi vam otkrivamo tajnu profesionalnih kuvara uz koju ne postoji šansa da ne budu izvanredne!
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašičice ulja
- 8 do 10 kašika griza
- 2 prstohvata soli
Trik kuvara sa bogatim iskustvom:
Njihova tajna vazdušastih knedli krije se u sledećoj caki - prvo odvoje belance od žumanca. Potom, umute belance tako da dobiju penastu smesu i onda u nju dodaju žumance.
Priprema:
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta - otprilike kao vruć kuvani puding. Posolite i ostavite 20 minuta da malo nabubri.
Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta i domaća supa je spremna da se iznese na trpezu.
Isprobajte i uverite se da se tope u ustima.
Saznajte koja su to zlatna pravila za savršenu liniju: