Krem čorba ili obična supica od povrća je savršena za metabolizam. Ako uz ovu čorbu jedete salatu i malo integralnog hleba, dobićete savršeno hranljiv, a opet dijetalan obrok.
Najbolje od svega je to što se ovakva čorba sprema za 20 minuta.
Čorbica broj 1:
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 koren peršuna
- 3 veća krompira
- 300 grama spanaća
- so, biber, kurkuma, kisela pavlaka
Priprema: U dublju šerpu stavite luk, šargarepu i peršun pa kratko prodinstajte. Dodajte odmah i spanać i krompir i nalijte vodom da ogrezne. Kada se sve skuva, štapnim mikserom usitnite povrće, a ukoliko je gusto dodajte još vode. Dodajte začine i poslužite sa kašikom pavlake.
Čorba broj 2:
Potrebno je:
- 500 ml tečnog paradajz sosa
- 3 krompira
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 1 veza svežeg peršuna
- so, biber
Priprema: Povrće očistite, iseckajte pa stavite u šerpu da se kuva. Kada se skuva usitnite povrće štapnim mikserom. Dodajte paradajz sos i začine, a onda i peršun. Čim provri, sklonite čorbu sa ringle.
Čorba broj 3:
Potrebno je:
- 2 tikvice
- 1 krompir
- mleko
- so i biber,
- sveža mirođija
Priprema: Seckane tikvice i krompir staviti u šerpu pa naliti vodom i kuvati dok se sve ne skuva. Zatim usitniti štapnim mikserom, naliti mleko, dodati začine i seckanu mirođiju. Čim sve provri, skloniti i poslužiti sa pavlakom.