Ovu poslasticu možete jesti bez griže savesti: Torta od čokolade i jagoda koja se ne peče i ne goji, a ukus je za 10

Izbegavate slatkiše jer držite liniju, ovj kolač je idealno rešenje za vas

Recepti
Ovu poslasticu možete jesti bez griže savesti: Torta od čokolade i jagoda koja se ne peče i ne goji, a ukus je za 10
Foto: Printscreen Instagram / befitby_maja

Savršen spoj čokolade i jagode zaplesaće na vašem nepcu kada probate ovu zdravu sirovu tortu. Priprema se jako lako, ne peče se, a ukus će verujemo sve oduševiti.

SASTOJCI: Baza:

  • 200g urmi (potopiti u mlaku vodu na 15 min)
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 100g orašastih plodova (bademi / orasi / lešnici)
  • 20g kakaa
  • 200g svežih jagoda

Fil:

  • 120g crne čokolade
  • 1 konzerva kokosovog mleka (400ml)

PRIPREMA: -Za bazu prvo u blenderu usitniti orašaste plodove. -Zatim im dodati ovsene i prehodno potopljene urme. -Sve izblendati dok ne dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti kao prvi sloj na pek papir u kalup. Zatim vrlo lako pravite fil: -Istopite čokoladu na pari i pomešajte je sa kokosovim mlekom (kokosovo mleko treba da je odstojalo na sobnoj temperaturi kako bi bilo tečno) -Dobro promešajte da se sjedine ova dva sastojka. -Prvo namažite 3,4 kašike fila preko kore i dodajte seckane jagode. -Zatim samo prospite ostatak fila na jagode i to je to. -Ostaviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati ili preko noći.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs