Savršen spoj čokolade i jagode zaplesaće na vašem nepcu kada probate ovu zdravu sirovu tortu. Priprema se jako lako, ne peče se, a ukus će verujemo sve oduševiti.
SASTOJCI: Baza:
- 200g urmi (potopiti u mlaku vodu na 15 min)
- 100g ovsenih pahuljica
- 100g orašastih plodova (bademi / orasi / lešnici)
- 20g kakaa
- 200g svežih jagoda
Fil:
- 120g crne čokolade
- 1 konzerva kokosovog mleka (400ml)
PRIPREMA: -Za bazu prvo u blenderu usitniti orašaste plodove. -Zatim im dodati ovsene i prehodno potopljene urme. -Sve izblendati dok ne dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti kao prvi sloj na pek papir u kalup. Zatim vrlo lako pravite fil: -Istopite čokoladu na pari i pomešajte je sa kokosovim mlekom (kokosovo mleko treba da je odstojalo na sobnoj temperaturi kako bi bilo tečno) -Dobro promešajte da se sjedine ova dva sastojka. -Prvo namažite 3,4 kašike fila preko kore i dodajte seckane jagode. -Zatim samo prospite ostatak fila na jagode i to je to. -Ostaviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati ili preko noći.
Prijatno!
Bonus video: