Savršen spojčokolade i jagode zaplesaće na vašem nepcu kada probate ovu zdravu sirovu tortu. Priprema se jako lako, ne peče se, a ukus će verujemo sve oduševiti.

SASTOJCI:

Baza:

  • 200g urmi (potopiti u mlaku vodu na 15 min)
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 100g orašastih plodova (bademi / orasi / lešnici)
  • 20g kakaa
  • 200g svežih jagoda


Fil:

  • 120g crne čokolade
  • 1 konzerva kokosovog mleka (400ml)


PRIPREMA:

-Za bazu prvo u blenderu usitniti orašaste plodove.
-Zatim im dodati ovsene i prehodno potopljene urme.
-Sve izblendati dok ne dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti kao prvi sloj na pek papir u kalup.

Zatim vrlo lako pravite fil:

-Istopite čokoladu na pari i pomešajte je sa kokosovim mlekom (kokosovo mleko treba da je odstojalo na sobnoj temperaturi kako bi bilo tečno)
-Dobro promešajte da se sjedine ova dva sastojka.
-Prvo namažite 3,4 kašike fila preko kore i dodajte seckane jagode.
-Zatim samo prospite ostatak fila na jagode i to je to.
-Ostaviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati ili preko noći.

Prijatno!

Bonus video:

Error in getting video.

01:41
"NEMOGUĆE JE IZBEĆI UNOS TOKSINA U ORGANIZAM, ALI GA MOŽEMO SMANJITI!" Onkolog tvrdi: Obavezno izbegavajte ovu vrstu hrane Izvor: Kurir telelevizija

Izbegavate slatkiše jer držite liniju, ovj kolač je idealno rešenje za vas