Pileće šnicle u sosu od čeri paradajza i pinjola: Vrhunsko gurmansko jelo po receptu chef-a Raše Vlačića

Chef Radomir Raša Vlačić pokazao nam je kako se spremaju pileće šnicle u sosu od čeri paradajza

Recepti
Pileće šnicle u sosu od čeri paradajza i pinjola: Vrhunsko gurmansko jelo po receptu chef-a Raše Vlačića
Foto: Uroš Arsić

Pileće šnicle u sosu od čeri paradajza i pinjola servirane na posteljici od aromatčne palente spremaju se na ovaj način:

Potrebno za 2 osobe:

  • 500 gr pilećih šnicli
  • 100 gr pileće šunke
  • 100 gr čeri paradajza
  • 20 gr pinjola
  • 20 gr putera
  • Persunov list 1/2 veze
  • So i biber po ukusu
  • Majčina dušica 2 gr
  • Palenta

Potrebno je: Propržiti piletinu, pa dodati pinjole, zatim sunku seckanu na štapiće i na kraju čeri paradajz, pustiti da se sve to još malo ukrčka pa dodati puter, ostaviti na vatri dok se puter ne rastopi.

Palentu skuvati u začinjenoj vodi (puter, so, majčina dušica). Piletinu servirati na palentu i preko toga sos sa čerijem i šunkom.

Raša Vlačić
foto: Uroš Arsić
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs