Za sve sladokusce, ovo je savršen desert od borovnica!
Recept:
Važan savet ako želite dodati limunsku notu jeste da pomešate šećer s malo limunove korice i pustite da odstoji dok pripremate ostale sastojke. To će kolaču dati upečatljiv ukus koji čini idealan spoj sa borovnicama.
Premažite kalup maslacom da bi se kolač lakše odvojio iz pleha.
Za smesu kombinujte šećer, jaja i brašno, neprestano mešate smesu te dodajte arome poput vanile i badema.
Rasporedite borovnice u maslacem namazanom kalupu za pečenje, a zatim prelijte smesu preko njih.
Pecite 35 do 40 minuta dok kolač ne postane lagano napuhnut i hrskav na rubovima. Nakon vađenja iz rerne, malo će se spustiti, ne dajte da vas to zabrine.
Po želji, posipajte šećerom u prahu ili na vrh dodajte omiljeni voćni kompot ili jogurt.
Prijatno!
Bonus video: