Uživajte u raskošnom ukusu

Anđeoske suze: Neverovatna bela torta dostojna dvorske trpeze! (RECEPT)

Što duže stoji, više sitnih tačkica - suza - izbiće na površinu sloja od belanaca

Recepti 25.01.2019. - 12:30h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci: 140 g brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 80 ml putera, 30 g šećera, 1 jaje.

 

Za fil: 500 g neslanog krem sira, 100 g pavlake, 125 g šećera, 3 žumanca, 1 kašičica kukuruznog brašna, 2 kašičice ekstrakta vanile.

 

Za završni sloj: 3 belanca, 5 kašika šećera.

 

Priprema: Počinjemo od kore - u većoj posudi pomešajte brašno, šećer i sodu. Dodajte puter iseckan na kockice i rukom sjedinite. Dodajte jaje i izmešajte tako da dobijete elastično testo. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta.

 

Nakon toga rastanjite testo u kalupu kojem se skida bočna strana, i ostavite da stoji sa strane. U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni.

 

Počnite sa pripremom fila - pomešajte sve sastojke i dobro sjedinite miskerom. Nanesite preko kore, pa sve zajedno pecite 20-30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se lagano hladi, ali rerna neka ostane uključena.

 

Kolač Noć u Veneciji: Dvostrukom biskvitu niko nije uspeo da odoli! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Umutite belanca, dodajte pet kašika šećera jednu po jednu, lepo sjedinite, da sneg bude čvrst, ali ne preterujte sa mućenjem. Lagano rasporedite belanca preko fila, pa vratite u rernu na 15-20 minuta, dok se ne dobije fina zlatna boja na vrhu.

 

Isključite rernu, odškrinite vrata i ostavite da se torta hladi u rerni najmanje 50 minuta. 

 

Sloj od belanaca će splasnuti, ali to je normalno. Na kraju izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi. Što duže stoji, više sitnih tačkica - suza - izbiće na površinu belanaca!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Korpice sa slaninicom: Srpski obrok koji zaslužuje medalju! (FOTO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...