Morate da probate

Korpice sa slaninicom: Srpski obrok koji zaslužuje medalju! (FOTO, RECEPT)

Uživaćete u fenomenalnom ukusu

Recepti
Autor:
Korpice sa slaninicom: Srpski obrok koji zaslužuje medalju! (FOTO, RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Recepti.com

Sastojci: 12 parčića tost hleba, 1 čaša kisele pavlake, 3 jajeta, pola kašičice soli, 20 kolutova praziluka, 1 crvena sveža paprika, 1 žuta/zelena paprika, 12 lenti slanine, 1 kašičica origana, 150 g kačkavalja.

Priprema: Tost hleb iseći čašom, koja odgovara kalupima za projice. Kalupe premazati uljem ili margarinom. U odgovarajuću posudu umutiti jaja sa pavlakom, dodajući so. Smesu sjediniti i odložiti.

Crvenu, zelenu/žutu papriku iseći na kolutove, pa ih podeliti na polovine. Praziluk iseći na kolutove, koliko smatrate da stavite unutra kalupa. Na kockice ili štapiće naseckajte deo kačkavalja (1-2 kockice u svaki kalup).

U kalupe staviti tost hleb. Slaninu staviti oko ivica tost hleba, u krug, zatim 1/2 umućene smese pavlake i jaja, dodati iseckane kockice kačkavalja, pa ostatak smese. Odozgo staviti pripremljenu papriku, tako da bude šareno (dekorativno). Dodati kolutove praziluka i posuti origanom.

Rernu uključiti na 200 stepeni i peći 10-ak minuta, dok slaninica lepo požuti i smesa unutar korpica bude pečena. U međuvremenu dok se korpice peku, izrendati ostatak kačkavalja na krupno rende.

Kada su korpice pečene, izvaditi iz rerne i posuti kačkavaljem i po želji još malo origanom i vratiti na 5 minuta u rernu da se kačkavalj otopi. Sačekati malo da se prohladi, izvaditi iz kalupa i poslužiti.

Uživajte u predivnom ukusu. Prijatno!

Za ovim doručkom je poludelo 50 miliona ljudi: Ako ste iz Srbije, i vi ćete! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs