Pravićete samo njega

Recept za francuski hleb: Bakin baget sasvim posebnog ukusa i krckave korice!

Od ove mere dobijaju se dva bageta

Recepti 18.01.2019. - 15:46h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 300 ml mlake vode, 20 g kvasca, 1 kašičica šećera, oko 500 g brašna, soli.


Priprema: Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati šećer, ostatak vode i brašno i zamesiti mekše testo.

 

Ostaviti da naraste, pa ga premesiti i ponovo ostaviti da malo poraste. Testo istresti na sto koji ste pobrašnjivili i podeliti na dva dela.

 

Pamuk kiflice: Najmekše testo na svetu! (RECEPT, VIDEO)

foto: Bakina kuhinja

Rastanjiti pa testo urolati u dugački baget. Staviti na krpu koju ste pobrašnjivili pa pokriti da poraste.

 

Kad nadođu, prebacite ih u pleh koji ste obložili pek papirom. Oštrim nožem zarezati celom dužinom.

 

Peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...