Ko kaže da ručak ne možete pripremiti za deset minuta? Ovu tvrdnju pobijamo receptom lososa u divnoj, mirisnoj marinadi.
Ako filete marinirate pre odlaska na posao, ili veče ranije, moraćete samo zagrejati rernu i promešati salatu. Ostatak, iako sumnjamo da će ga biti, stavite u plastičnu posudu, spremite u frižider i sačuvajte za drugi put.
Sastojci:
- 450 grama fileta lososa
- 50 ml javorovog sirupa
- 60 grama senfa
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- so
- biber
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
- U posudi pomešajte javorov sirup, senf, naseckani beli luk, malo ulja, so i biber.
- Umočite losos u marinadu i stavite u frižider na pola sata.
- Položite filete u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite 10 – 12 minuta.