MOĆNA POSLASTICA

Kraljevski ukus: Napravite ovu tortu, kombinacija čokolade i urme će vas fascinirati! (RECEPT)

Iskoristite omiljeni sastojak brojnih kolača i torti- čokoladu i otkrijte recept za svoju novu omiljenu poslasticu

Recepti 14.11.2018. - 20:34h Autor: Stil/Sensa
Foto: Shutterstock

Isprobajte čokoladu u penastoj varijanti u ovoj ukusnoj torti i uživajte u punoći ukusa koju vam nudi nepogrešiva kombinacija čokolade, orašastih plodova i urmi.

 

Sastojci za koru:

 

  • 2,5 šolje (5dl) badema
  • 15 urmi
  • 2 kašike kakaoa u prahu
  • prstohvat soli

 

Nepodnošljivo dobar kolač: Brzo se sprema, a još brže jede! (RECEPT)

 

Za čokoladni fil:

 

  • 2,5 šolje indijskih oraščića (namočenih 4-8 sati)
  • 1 dcl (1/2 šolje) vode
  • 1 dcl (1/2 šolje) otopljenog kokosovog ulja
  • 5 kašika meda
  • 5 urmi
  • 2 kašike kakaoa u prahu
  • prstohvat soli

 

Priprema:

 

  • Izmešajte sve sastojke pomoću blendera, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  • Smesu utisnite u prethodno obloženu tepsiju za kolače i ostavite sa strane.
  • Za pripremu čokoladnog fila stavite indijske oraščiće, vodu, kokosovo ulje i med u blender i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  • Dodajte preostale sastojke i mešajte još nekoliko sekundi, pa fil prelijte preko kore.
  • Ostavite kolač da stoji u frižideru najmanje šest sati (poželjno je i duže), pre serviranja.
  • Ukrasite listićima badema

 

Neodoljiva poslastica koja osvaja: Napravite ovaj kolač sa jabukama, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...