Zdravo

Babin bosanski rižoto: Provereno leči anemiju! (RECEPT)

Osim što je ukusan i izuzetno zdrav, ovakav rižoto se i brzo sprema. Za njegovu pripremu, potrebno vam je samo 20 minuta

Recepti
Autor:
Babin bosanski rižoto: Provereno leči anemiju! (RECEPT)
Foto: STIL

Baba je uvek volela da kuva. Na njenu žalost, unuka joj je bila kao "glista", probirljiva i gadljiva. Zbog nejela i biranja, anemija je došla kao "dobar dan". E, to je mojoj babi bila kap koja je prelila čašu. Odlučila je da moje zdravlje uzme u svoje ruke. Svojoj kćerki, a mojoj mami je rekla da se skloni i kuhinjsko kormilo prepusti njoj.

Od tog momenta hrana je za nju postala misija. Da bi se izborila sa mojom malokrvnošću i "žgoljavošću", koprivu je stavljala u čaj, u čorbice, pite i ostale đakonije. Mada, kada bolje pomislim - koprivu je stavljala u sve, sem u kolače! A moguće da sam je i u tom obliku pojela a da nisam znala.

3 recepta za rižoto: Ručak gotov za 15 minuta! (RECEPT)

Ovo je rižoito po njenom receptu koji ja danas spremam svojoj deci, a koji provereno leči anemiju!

Potrebno je: 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 izrendana šargarepa, 2 šolje pirinča, 2 veze sveže koprive, malo peršuna, malo slaninice, 1 kašika masti, voda, so i biber.

Prirpema: U tiganju srednje veličine dinstati luk, šargarepu i malo slaninice (koju možete izbaciti ako želite posnu verziju ovog obroka. I naravno, umesto masti staviti ulje), a zatim dodati i koprivu. Kada se sve malo ukrčka dodati pirinač i začine. Kada pirinač počne da se lepi za tiganj sipati vode da smesa ogrezne i pustiti da se krčka.

Kada uvri voda, dodati još malo vode kako bi se pirinač lepo raskuvao.

Uz ovaj pirinač, moja baka je obavezno servirala i dobru kašiku kajmaka, a vi po volji! Prijatno!

Lekoviti liker star 90 godina: Nestaju anemija, problemi sa želucem i štitastom žlezdom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs