pRIRODNO

Babin lek za jači dečiji imunitet: Da sve bolesti beže od njih! (RECEPT)

Neće moje dete jesti nešto to se daje konjima, pomislila sam

Nutricija
Autor:
Foto: Profimedia

Kada mi je kćerka krenula u vrtić sa 11 meseci, krenule su i prve prehlade i bolesti. Vrtićkim mukama nismo mogli da stanemo na kraj. Vrteli smo se u začaranom krugu povišene temperature koja bi prerasla u upalu ušiju, grla, bronhitis i td.

 

Lekari su imali rešenje - antibiotik, sve dok mi dete nije postalo imuno na skoro sve antibiotike. 

 

Jednog dana se žalim rodbini kako mi je dete stalno bolesno, dok me moja baka nije odmerila od glave do pete i onako otresito mi rekla:

 

"Daj joj zob!"

 

U prvi mah sam mislila da me nešto zeza, pa je upitam šta je rekla:

"Daj detetu zob i ne brini. Mi smo to davali sipljivim konjima u selu!"

 

"Baba, neće moje dete da jede nešto što se konjima daje!" kažem ja uvređeno, ali moja baba, stara hercegovka, onako s visine mi kaže:

"Pa ti je onda lijepo truj do mile volje. I da mi se nikad više nisi žalila što je bolesna!"

 

Smanjite kiselost tela, sprečite bolesti: Ovo su vrhunske alkalne namirnice!

 

Razmislim ja dobro o tim njenim rečima i pomislim "ma lošije joj ne može biti" pa se pokunjeno vratim kod babe po recept za narodni lek.

 

Potrebno: Zob (ovas), šećer, voda

 

Priprema: Šolja od 200 ml zobi, pola šolje šećera, 1 šolja vode. Staviti na ringlu da provri i da se zob skuva. Procediti vodu pa taj sok davati detetu svako jutro na prazan želudac punih 40 dana. 

 

Nakon tog perioda napraviti pauzu 15 dana pa ponovo ponoviti lek punih 40 dana.

 

Nakon ovog lečenja uz pomoć zobi dete mi se preporodilo. Od kašljanja ili respiratornih infekcija više ni traga!

 

Oduševljena jer je baba bila u pravu odlučim da istražim sve o dobrobitima zobi na ljudski organizam te dođem do ovih podataka:

 

- Zob je stecište proteina, vitamina, a posebno izB kompleksa, važnih minerala kao što je kalcijum, magnezijum, natrijum, silicijum, gvožđe, mangan, cink, bakar, dok u zavidnim količinama ima flavonoida, kalijumovih soli, skroba i šećera.

 

Čaj koji treba piti na jesen što više: Smrt za viruse, prehlade i toksine, normalizuje varenje!

 

- Kuvanjem, koje ne treba da bude duže od pet minuta, ova žitarica ne gubi ništa od hranljivih vrednosti, a postaje lako svarljiva. Zato se posebno preporučuje slabim i umornim osobama, ženama posle porođaja, kao i osobama izloženim fizičkim i psihičkim naporima. Deci pomaže pri razvoju kostiju i zuba.

 

- Za jačanje organizma može da se pravi čaj od zobi. Puna šaka neoljuštene zobi oprati hladnom vodom, a zatim ocediti i ponovo preliti litrom hladne vode. Sadržaj zagrejati do ključanja, a zatim pustiti da vri pet minuta, skloniti sa šporeta i ostaviti da stoji jedan sat. Kada odstoji procediti i pijuckati u toku dana, a po želji može da se zasladi i medom. Ovaj čaj treba davati slabašnoj i malokrvnoj deci, kao i osobama koje se oporavljaju posle iscrpljujuće bolesti, jer pomaže da ojačaju.

 

Iskustvo jedne mame: Kako sam detetu od godinu dana popravila imunitet! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...