Sezona virusa

Ojačajte imunitet vašeg deteta: Ovako ćete zaštiti mališane od prehlade i gripa!

Boravak u vrtiću ili školi su idealna podloga za nastanak prehlada i gripa pa zato treba povećati mere opreza da biste zaštitili imunitet vašeg deteta

Vaše dete & vi
Autor:
Ojačajte imunitet vašeg deteta: Ovako ćete zaštiti mališane od prehlade i gripa!
Foto: Profimedia

Sezona virusa je došla, a prvi na udaru su mališani. Pogotovu oni koji idu u vrtić. Uz pomoć nekoliko trikova osnažite njihov imunitet da bi se lakše borili s gripom i bakterijskim infekcijama...

Boravak u vrtiću ili školi su idealna podloga za nastanak prehlada i gripa pa zato treba povećati mere opreza da biste zaštitili imunitet vašeg deteta.

Vitamin C skraćuje vreme trajanja prehlade, a nalazi se u limunu, svežim paprikama i svežem kupusu. Vašem detetu možete da pripremite čašu ceđenog soka od pomorandže, jer jedna čaša u sebi ima 124 mg vitamina C, što je potrebna dnevna doza ovog vitamina.

Helikopter roditeljstvo: Ovo je najgori način vaspitavanja dece, a mnogi ga koriste!

foto: Shutterstock

Za pravilno funkcioniranje imunog sistema deteta neophodan je i cink, koji se nalazi u brazilskim orasima i bademima. Ako dete ne može da jede bademe ili orahe, napravite mu spanać ili grašak.

Deci starijoj od sedam meseci čajevi mogu da pomognu s olakšavanjem simptoma gripa i osnaživanja imuniteta jer u sebi sadrže vitamin C i antioksidante.

Takođe se preporučuju avokado, zbog zdravih masnoća i vitamina C i B kao i beli luk. Savet je da se beli luk jede u neprerađenom sirovom stanju da bi se lekovita svojstva maksimalno iskoristila.

Vraća vam se kao bumerang: Ovih 7 kobnih grešaka roditelja utiču na psihu deteta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs