Preukusna

Rokoko torta: Idealna za ljubitelje filovanih deserata! (RECEPT)

Uz malo više truda ovom slasnom lepoticom možete obradovati sve one koji obožavaju kremaste deserte

Recepti
18:02h Autor:
Rokoko torta: Idealna za ljubitelje filovanih deserata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Možda je malo i preterano reći, ali je za mnoge rokoko torta najlepša na svetu. Svakako da će ljubiteljima filovanih torti koje imaju tanke kore i puno šlaga ova poslastica sasvim odgovarati.

Sastojci:

12 jaja, 12 kašika mlevenih oraha, 12 kašika šećera, 1 limun, 3 kašika brašna, 200 grama šećera u prahu, 250 grama putera, 250 grama mlevenih oraha, 100 mililitara mleka, 8 kašika šećera, 4 jaja, 700 mililitara slatke pavlake

Način pripreme:

Pravimo patišpanj tako što mutimo jaja mikserom i postepeno dodajemo šećer. Mešamo brašno i mlevene orahe, pa dodamo rendanu koru limuna. Prespemo u smesu za patišpanj. Po pola smese sipamo u dve tepsije obložena papirom. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

Pripremamo prvi fil. Vrelim mlekom poparimo orahe. Puter i šećer u prahu mutimo mikserom dok puter ne postane penast. Puter i ohlađene orahe sjedinimo.

Pripremamo drugi fil. Odvojimo belanca od žumanaca i belanca mutimo mikserom. Dodamo 8 kašika šećera. Šlag dodamo u sud sa orasima i mešamo oba fila. Sokom od pola limuna pospemo fil.

Ređamo patišpanj jedan na drugi i presečemo na pola po širini. Premazujemo kore i celu tortu filom. Mutimo slatku pavlaku mikserom dok se ne zgusne. Punimo špric i ukrašavamo tortu. Fišek napunimo čokoladnim kremom i ukrasimo gornju površinu torte.

Prijatno!

Doboš torta sa domaćim korama: Korak po korak priprema i dekoracija! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs