Probajte

Nemačke palačinke: Najukusnije testo, a najbolje od svega je što mogu biti slane i slatke! (RECEPT)

Najbolje od svega je što mogu biti i slane i slatke!

Recepti
Autor:
Nemačke palačinke: Najukusnije testo, a najbolje od svega je što mogu biti slane i slatke! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sigurni smo da ćete uživati u zanimljivoj pripremi i neodoljivom ukusu nemačke palačinke. Po želji možete dodati šećer ili više soli u smesu i tako dobiti slatku ili slanu varijantu.

Potrebno je:

  • 1/4 šolje putera
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja mleka
  • 6 jaja, blago umućena
  • 1/8 kašičice soli

Uputstvo: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh stavite puter i stavite u rernu da se otopi. Pomešajte brašno, mleko, jaja i so. Umućenu smesu sipajte u pleh s otopljenim puterom i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok palačinka ne porumeni. Pečenu palačinku možete posuti šećerom u prahu ili služiti s prelivima po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs