Probajte

Nemačke palačinke: Najukusnije testo, a najbolje od svega je što mogu biti slane i slatke! (RECEPT)

Najbolje od svega je što mogu biti i slane i slatke!

Recepti 29.07.2018. - 16:35h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Sigurni smo da ćete uživati u zanimljivoj pripremi i neodoljivom ukusu nemačke palačinke. Po želji možete dodati šećer ili više soli u smesu i tako dobiti slatku ili slanu varijantu.
 

Potrebno je:

 

  • 1/4 šolje putera
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja mleka
  • 6 jaja, blago umućena
  • 1/8 kašičice soli

 

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh stavite puter i stavite u rernu da se otopi.

Pomešajte brašno, mleko, jaja i so. Umućenu smesu sipajte u pleh s otopljenim puterom i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok palačinka ne porumeni.

Pečenu palačinku možete posuti šećerom u prahu ili služiti s prelivima po želji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...