Za čas su gotove

Brze pitice debeljuce: Uživaćete u baš svakom zalogaju! (RECEPT)

Neverovatno mekane i ukusne

Recepti 14.07.2018. - 09:33h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 400 g kora za pitu prepečenih na saču (u pakovanju ih ima 5)

 

Za premazivanje kore:  200 ml toplog mleka, kockica svežeg kvasca, 150 ml ulja, kašičica šećera, kašičica soli.

 

Za nadev: 1 umućeno belance, 200 g sira, 200 g sitnog sira.

 

Za premazivanje pitica: 1 žumance, 3 kašike svežeg mleka, 3 kašike ulja.


Priprema: Najpre pripremite smesu za premazivanje kora. U toplom mleku rastvorite kvasac, dodajte šećer, so i ulje i dobro promešajte. Ostavite sa strane 10-15 minuta, a za to vreme pripremite nadev.

 

U belance dodajte namrvljeni sir i sitan sir i dobro promešajte. Jednu po jednu koru dobro natopite smesom pomoću četkice. Ostavite 1-2 minuta da upije, pospite nadevom i od uže strane kore uvijajte u ne mnogo debeo rolat.

 

Ređajte u posudu za pečenje obloženu pek papirom. Ponovite postupak sa ostalim korama, a zatim svaku piticu isecite na 4 dela. Premažite umućenim žumancem pomešanim s mlekom i uljem.

 

Pecite na 200 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

 

Oblande sa keksom: Brzinski kolač koji 100% uspeva svima! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...