Domaćice treba da znaju

Tajna najukusnijih recepata: Štedi vreme, savršena u svakoj kombinaciji!

Uspeva svaki put, bez greške

Recepti
Autor:
Tajna najukusnijih recepata: Štedi vreme, savršena u svakoj kombinaciji!
Foto: Profimedia

Kako danas u moru recepata na internetu pronaći onaj pravi, koji će biti siguran izbor jer uvek uspeva, a ukus ne može da izneveri?

S obzirom na to da danas žene pored svih obaveza nemaju mnogo vremena za isprobavanje nekoliko recepata za isto jelo, potrebno im je nešto što ne može da ih izneveri. Rešenje je, naravno, u pravom, sigurnom odabiru sastojaka!

Kad su sastojci ukusni, sveži i kvalitetni, nema mesta za grešku, a kada se otkrije jedan koji ide odlično u ili uz svako jelo, koji je savršen u svim kombinacijama, taj sastojak postaje dobra navika koju ne želimo nikad da promenimo.

Jedan od retkih sa ovakvim epitetima je Plazma Slana, proizvod koji može da zameni mnoge druge sastojke! Od krutona za supu, do glavnog sastojka fantastičnih slanih torti i priloga uz osvežavajuće sosove, pa čak i umesto hleba kada pravite kanapee za najukusnije predjelo, Plazma Slana može zaista da se kombinujete kako god poželite.

Ili, možete jednostavno da je poslužite gostima uz šolju jogurta, kao podlogu za omiljeni namaz ili prilog uz tradicionalno srpsko meze... U svakom slučaju, ne možete da pogrešite, jer sa Plazma Slanom dobijate i sjajno posluženje i veliku uštedu truda i vremena!

Igrajte se, budite kreativni, a ako ipak više volite da sledite precizna uputstva i već isprobane recepte, predlažemo fantastičan slani čizkejk, čiji je bogati ukus dostojan i svečane trpeze:

foto: Plazmastičarnica

Sastojci: 260 g Plazma Slane, 160 g putera;

Fil sa spanaćem: 2 jaja, 500 g svežeg sira, 100 g spanaća, 1 kafena kašičica soli;

Mlečni fil: 400 ml milerama, 100 g rendanog kačkavalja, prstohvat soli, 1 žumance.

Priprema: Plazmu i puter umutite mikserom da dobijete mrvičastu smesu. Kalup sa odvojivim dnom prečnika 26-28 cm premažite puterom pa ivice obložite masnim papirom. Mrvičastu smesu utisnite u dno kalupa. Tako pripremljenu koru stavite u frižider kako bi se stegla dok pripremate filove.

Rernu zagrejte na 180ºC. Spanać očistite, operite i iseckajte. Sir, jaja i so za fil sa spanaćem sipajte u činiju srednje veličine i umutite mikserom. Dodajte iseckani spanać pa sve lepo izmešajte uz pomoć varjače. Fil sa spanaćem sipajte preko kore od Plazme pa pleh stavite u rernu na 20-25 minuta. Izvadite pleh iz rerne i ostavite sa strane 15 minuta kako bi se prohladio.

Sastojke za mlečni fil umutite viljuškom u većoj činiji pa mlečni fil sipajte preko ohlađenog fila sa spanaćem. Pleh vratite u rernu na još 10 minuta. Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite ga da se ohladi do sobne temperature pa ga stavite u frižider na 5 sati kako bi se potpuno ohladio. Obruč od kalupa skinite tek nakon što se čizkejk ohladi potpuno. Servirajte čizkejk uz pršutu i salatu po izboru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs