Svi ih vole

Bakine punjene krofne: Uživanje u njima je zagarantovano! (RECEPT)

Nisu zahtevne za pravljenje!

Recepti 17.01.2018. - 21:58h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Krofne su mnogima omiljena poslastica. Nisu zahtevne za pravljenje, ali treba nešto više vremena, jer testo treba da odstoji. Najbolje je kada su svi sastojci poput jaja budu na sobnoj temperaturi, jer će biti još ukusnije.

 

Nakon toga, testo se prži u ulju i obično puni marmeladom ili kremom. Međutim, punjene šlag kremom postaju još zanimljivije i uživanje u ovim neodoljivim slatkim zalogajima je zagarantovano.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

400-500 gr brašna, 15 gr kvasca, 2 jaja, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, kora limuna, 1 kašika šećera, 50 ml ulja, malo soli, ulje za prženje

 

Nadev:

 

200 gr šlag krema od vanile

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer , jogurt, jaja, brašno, so, korica limuna, 50 ml ulja i ostatak brašna i umesiti mekše glatko testo.

 

Ostaviti da naraste 15 minuta, razmesiti i vaditi čašom krofne. Pokriti da opet narastu i pržiti u ulju. Kad se krofne prohlade filovati sa umućenim šlag kremom.

Posuti prah šećerom i navaliti.

 

Uživajte!

 

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...