Hrskave rolnice

Brza pohovana gibanica: Najsočnija pita na svetu! (RECEPT)

Hrskave spolja, sočne iznutra, savršene kao doručak, večera ili predjelo

Recepti 11.11.2017. - 12:26h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Gibanica spremljena na drugačiji način, u obliku pohovanih rolnica. Vrlo jednostavno se spremaju, a ukoliko imate viška nekoliko kora za pitu ovo je odličan način da ih iskoristite.

 

Sastojci: gotove kore za pitu, 200 g sira, brašno, prezle i 2 jaja za pohovanje, ulje za prženje.

 

Priprema: Razbiti jaje, umutiti viljuškom, pa dodati izgnječen sir i sjediniti. Prvu koru raširiti, malo pouljiti, preko staviti drugu, pa na nju po sredini rasporediti fil. Saviti malo gornji i donji kraj kora, pa levu i desnu stranu da se sastave na sredini i onda savijati u rolnicu.

 

Stara srpska pita sa šunkom: Recept koji je osvojio i Beč!

foto: Bakina kuhinja

Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Svaku rolnicu provucite kroz brašno, jaja i prezle i pržite u dubokom ulju.

 

Vadite na salvete, kako bi se odstranio višak masnoće, pa tople servirajte uz jogurt ili kiselo mleko.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pročitajte još:

 

Vranjanska samsa: Gibanica kojoj nema ravne! (RECEPT)

 

Mrežasta pogača gotova za tren oka: Korica krcka, unutrašnjost mirisna i meka! (RECEPT)

 

Više nikad ne ostavljajte jaja u frižideru: Evo zašto!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...