Pravi kulinarski užitak

Hleb od mlečnog testa: Korica krckava, sredina meka kao pamuk! (RECEPT)

Uz ovaj hleb nećete poželeti nikakva druga jela

Recepti 18.09.2017. - 12:50h Autor: gastro.24sata.hr
Foto: Shutterstock

Zlatna korica i meka, vazdušasta unutrašnjost ono su što ovaj hleb čini ultimativnim užitkom u svako doba dana i uz svaki obrok!

 

Meki mlečni hleb pravi je užitak kada se u njemu uživa dok je još topao, uz maslac i domaći džem. Kombinaciji dodajte belu ili crnu kafu i uživanje može da počne!

 

Sastojci: 1 veće jaje160 ml toplog mleka, 40 ml tople vode, 340 g belog brašna, 60 g suvog kvasca, 2 kašičice soli, 60 g maslaca.

 

Priprema: U posudi najpre pomešajte mleko, suvi kvasac i šećer, pa pustite desetak minuta da odstoji. Dodajte jaje, vodu, so i brašno. Sve dobro pomešajte, kako biste dobili smesu nalik testu, a zatim dodajte omekšali maslac. Zamesite testo i oblikujte kuglu.

 

Testo prebacite u plastičnu posudu koju ste prethodno premazali otopljenim maslacem ili uljem. Prekrijte folijom i pustite da se diže oko 90 minuta.

 

Kada se testo diglo, podelite ga na tri dela. Pustite da rastu još oko 15 minuta, a svaki razvaljajte u pravougaonik, pa preklopite tako da dobijete trougao. Svaki trougao zatim zarolajte i stavite u kalup za hleb koji ste najpre premazali rastopljenim maslacem.

 

Pustite da se diže još nekoliko minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Hleb premažite mlekom, pa pecite oko sat vremena do 75 minuta. Pre sečenja, hleb dobro ohladite.

 

Martinačke punjene krofne narastu duplo: Po najstarijem vojvođanskom receptu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

receptiHleb

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...