Ukus koji se pamti

Originalni recept za srneća leđa: Nema ko ne obožava ovaj kolač!

Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade, puno badema, preliven čokoladnom glazurom
Recepti 29.08.2017. - 10:57h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • 150 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g čokolade
  • 50 g brašna
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike mleka
  • 100 g badema
  • 30 g kakaoa
  • malo vode

Priprema: U dobro izmešani maslac dodati 150 grama šećera, jaja i čokoladu. U izmešanu masu dodati brašno, prašak za pecivo i prašak za čokoladni puding. Mleka staviti onoliko da se testo teško odvaja od kašike. Na kraju dodati 50 grama samlevenog badema.

 

U namazani pleh staviti testo i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 50 minuta. Za gazuru izmešati u jednu gustu i glatku masu kakao, 150 grama šećera i vodu. Njoj dodati rastopljen i gust maslac. Ohlađen kolač preliti glazurom od kakaoa. Na kraju kolač (po želji) ukrasiti sa 50 grama ljuštenog i po dužini rezanog badema. Seći na šnite i služiti ohlađeni.

 

Domaće minjon kocke: Neodoljivi spoj čokolade i suvog voća! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...