Kalorijska su bomba, ali neodoljive minjon kocke moraju da se probaju makar jednom u životu. Spadaju u skuplje poslastice i to je glavni razlog što su u sopstvenoj režiji i najbolje. Srećom, njihova priprema ne oduzima mnogo vremena, a sa njima ne može da se omane.
Priprema: Na radnom delu oklagijom izdrobimo orahe i stavimo u sud za mućenje. U sud dodamo mlevene orahe, rendanu čokoladu, šećer u prahu, suvo grožđe, džem od kajsije i rum. Belance dodamo u sud za mućenje i mutimo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu.
Sadržinu suda za mućenje stavimo na naopako prevrnutu tepsiju. Izravnamo smesu, a potom ostavimo da se ohladi. Preostalu čokoladu lomimo na parčiće, dodamo malo ulja i topimo na pari. Kutlačom prelivamo čokoladu po kolaču i razmažemo po celoj površini. Potom ceo kolač sečemo i na svaku od njih, po želji, stavimo po komad sušene kajsije. Prijatno!
Starinski vojvođanski kolači: Što duže stoje, krancle su sve ukusnije! (RECEPT)