Probajte i vi

Punjene vrtke: Recept za južnjačko srpsko jelo koje ćete obožavati!

Vrtka je paprika koja je kraljica belopalanačke kuhinje. Specifičnog je mirisa, ukusa, izgleda i kvaliteta. Nezamenljiva je za pripremu mnogobrojnih jela ovog kraja, a posebno punjene vrtke, to je pravi specijalitet
Recepti 27.08.2017. - 16:39h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 struk praziluka
  • 3 čena belog luka
  • oko 15-20 paprika sa venca
  • tucana suva ljuta paprika
  • mlevena slatka crvena paprika
  • so, biber
  • 1 jaje
  • Ulje

Priprema:

 

Crni luk sitno iseckati i pržiti na ulju. Dodati na pola prženja iseckani praziluk i narendanu šargarepu. Sve dobro uprđiti. Potom ubaciti mleveno meso, posoliti, pobiberiti i dodati 1 kašičicu tucane suve paprike i 1 kašičicu sitne slatke mlevene paprike. Ubaciti pirinač i pržiti još malo.

 

Fil ostaviti da se prohladi i dodati u njega 1 jaje, po ukusu, a i ne mora. Filom puniti paprike prethodno potopljene 10-ak minuta u vrućoj vodi. Zatvarati ih krompirom. Ređati ih u šerpu i naliti vodom da ogreznu. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. Pripremiti zapršku od ulja, sitno seckanog belog luka i crvene tucane paprike, preliti paprike i staviti u rernu da se krckaju na laganoj vatri dok se ne zapeku. Uz punjenu papriku odlično idu sir ili kiselo mleko.

 

Mrčajevski kupus: Originalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...