Probajte već danas

Domaći burgeri: Slasni zalogaji koje nećete zaboraviti (FOTO)

Neodoljivi ukus junećeg mesa i soseva u mekanoj zemički
Recepti 06.08.2017. - 15:34h Autor: Stil
Foto: Stil
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 2 manje glavice crvenog luka
  • so i biber (po ukusu)
  • Prezla
  • 1 jaje
  • Par listova ajsberg salate
  • kečap
  • 4 kajzerice
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • listići kačkavalja
  • ljuti roštilj sos

Svi volimo hamburgere ali isto tako ume da nas grize savest kada se setimo koliko nisu zdravi. Donosimo vam zdraviji recept ove popularne američke poslastice koju ćete i vi i vaša porodica obožavati.

 

Uputstvo: U činiji pomešajte mlevenu junetinu, malo naseckanog crvenog luka, jaje, so, biber i mlevenu papriku. Dodajte malo prezle, ne mnogo, nekoliko kašika, da pokupi vlagu.

 

 

 

Mekane, sočne, prosto se tope u ustima: Američke palačinke kakve do sada niste probali (FOTO)

 

Ostavite smesu u frižideru na jedno pola sata.

 

Iseckajte preostali luk ali na kolutove, salatu operite, ne zaboravite kečap i ljuti roštilj sos.

 

Izvadite meso iz frižidera, oblikujte 4 pljeskavice, i ipržite na malo vrelog ulja u običnom tiganju.

 

Luk možete prodinstati da se zacakli, biće ukusniji.

 

Zemičke prosecite na pola, stavljajte soseve, ajsberg salatu i kačkavalja koliko želite pa stavite pljeskavicu, na nju još malo sira i sosa od kečapa i ljutog roštilj sosa.

 

Luk iseckajte na rebarca pa propržite dok ne uhvati boju, a ako želite možete ga i karamelisati, biće još lepši.

 

Kao prilog možete napraviti pomfrit, ali odlično se slaže i salata ako želite malo da povedete računa o liniji.

 

Prijatno!

 

Hit poslastica sa bezbroj kalorija: Krofna punjena čokoladnim kremom u milkšejku! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...