Izvrstan slatkiš

Torta kraljice Elizabete: Pravi se za 10 minuta, bez pečenja i muke! (RECEPT)

Ova poslastica će odlično ispasti čak i početnicima u kuvanju, jer priprema ne može biti jednostavnija
Recepti 11.04.2017. - 14:08h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Thinkstock

Britanska kraljica Elizabeta ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom posle večere, piše Lepa & Srećna.

 

U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru!

 

Sastojci: 120 g crne čokolade, 120 g šećera, 120 g putera, 220 g keksa.

 

Za podmazivanje: pola kašike putera

 

Za glazuru: 220 g crne čokolade

 

Za ukrašavanje: 20 g čokolade i malo mlevenog keksa ili oraha

 

Priprema: Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).

 

Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima.

 

Koverat pita punjena sirom: Božanski mekana, pravi se neverovatno brzo! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...