Savršen desert

Čokoladna bomba: Kolač koji se ne odbija! (RECEPT)

Ako pravite kolač, pravite onaj pravi - čokoladni
Recepti 21.03.2017. - 18:13h Autor: Stil
Foto: Stil

Nema osobe koja bi odbila čokoladni kolač, a pogotovo ovu čokoladnu bombu. Zamislite samo domaću kaficu, ovaj kolač i odgovarajuće društvo - čisto uživanje!

 

Ovako se sprema Čokoladna bomba:

 

Kora: 8 jaja, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike kakaa, izrendati koru od 1 pomorandže, 1 prašak za pecivo.

 

Fil: 1/2 l slatke pavlake, 200 g mlečne čokolade, 200 crne čokolade, 200 g margarina.

 

Plus: Sok od 1 pomorandže, 100 grama crne čokolade za dekoraciji ili čokoladne mrvice.

 

Priprema:

 

Umutiti posebno belance, a posebno žumance. U žumance dodajte šećer, a zatim i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kada se smesa sjedini polako sa kašikom umešati i belance. Izrendati koru od jedne pomorandže i umešati je u smesu.

 

Smesu podelite na dva jednaka dela i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

 

Prohlađenu koru natopite sa sokom od jedne pomorandže.

 

Fil pravite tako što ćete slatku pavlaku zagrejati u šerpi do tačke ključanja zatim u nju dodati mlečnu i čokoladu za kuvanje. Skloniti sa ringle i mešati dok se čokolada rastopi. U prohlađenu smesu umešati rastopljen margarin.

 

Kore filovati sa čokoladnim filom, a zatim narendati još 100 grama crne čokolade na vrh kolača ili stavite čokoladne mrvice.

 

Prijatno!

 

Pica torta bez testa i gotovih kora: Već od recepta će vam poći voda na usta! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...