Idealno za praznike

Makedonska pogača sa jajima: Svakom ručku daje svečani ton! (RECEPT)

Priprema se lako, a ukus se ne zaboravlja
Recepti 27.12.2016. - 14:35h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 6 šaka prosejanog brašna
  • 2 jajeta
  • žumance
  • čaša ulja
  • kesica kvasca
  • kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema: Prosejte brašno, dodajte so, jaja, razmućen kvasac u malo mlake vode i šećera. Toplom vodom zamesite testo kao za svaku pogaču, piše Lisa.rs.

 

Dobro izmešeno testo pokrijte čistom platnenom salvetom i ostavite na toplom da nadođe. Kad nadođe, ponovo ga premesite i opet ostaviti da malo nadođe. Zatim ponovo premesite testo i formirajte pogaču veličine tepsije u kojoj će se peći. Tepsiju podmažite, stavite pogaču, premažite je žumancetom, izbodite viljuškom, ostavite da malo odstoji i pecite na umerenoj temperaturi. Pogaču služite dok je topla, s kiselim mlekom ili jogurtom.

 

Najlepši slatkiš za Novu godinu: Jelka kolač gotov za 5 minuta! (RECEPT, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...