Post nikad nije bio slađi

Posna bela torta puna čokolade: Laka kao san, gotova za čas! (RECEPT)

Ko kog je probao, tražio je još jedno parče
Recepti 09.12.2016. - 13:14h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 200 g bele posne cokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g pečenog mlevenog lešnika
  • 1 l biljne slatke pavlake

1. Puding razmutiti u malo hladnog sojinog mleka (možete dodati 2-3 kašike šećera). Ostatak sojinog mleka staviti da provri i zakuvati puding. Skloniti sa vatre i u vruće umešati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

 

2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Ohlađen puding sjediniti sa šećerom u prahu u penastu masu. Zatim dodati lešnik i umutiti još malo.

 

3. Posebno umutiti biljnu slatku pavlaku. Filovati na sledeći način: kora-fil-biljna slatka pavlaka, i tako dok se ne potroši sav materijal. Završite biljnom slatkom pavlakom.

 

Za najslađi poklon treba najmanje para: Oduševićete svakog kome ovo poklonite! (FOTO, RECEPTI)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs