Rajska poslastica

Medena Kata: Slatko zadovoljstvo fenomenalnog ukusa! (RECEPT)

Ukoliko vam se približava neka svečanost ili jednostavno želite da ukućanima priredite kulinarski užitak, donosimo vam recept za čuvenu Medenu Katu
Recepti 18.09.2016. - 16:06h Autor: Stil
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • testo: 2 jaja
  • 20 g masti
  • 2 kašike meda
  • 120 g šećera
  • 450 g brašna
  • 3 kašike mleka
  • Nadev: 3 dcl mleka
  • 150 g šećera
  • 150 g margarina
  • 5-6 kapi esencija ruma
  • 3 kašike brašna
  • 200 g džema od šljiva

Priprema: Umutite jedno jaje, mast, med, mleko i šećer. Kuvajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte drugo jaje i brašno.

 

Isecite testo na 4 dela, raširite ih i pecite na 180 stepeni dok ne postane svetlo braon boje.

 

Nadev: Promešajte pola mleka i pola šećera i ostavite da proključa. Dodajte brašno i preostalu količinumleka, pa sve zajedno sipajte u ključalo mleko. Zatim ostavite da se ohladi.

 

Uzmite prvi komad pečenog testa, preko njega namažite pola nadeva, pa ga pokrijte drugim drugim komadom. Preko njega namažite džem od šljiva i pokrijte ga trećim komadom pečenog testa. Preostali nadev namažite preko toga i pokrijte poslednjim komadom testa.

 

Čokoladni mafini bez šećera i brašna: Sočni, zdravi i ukusni kolači! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...