Isprobajte

Ovakvu musaku još niste jeli: Ručak od kukuruza koji oduševljava sve! (RECEPT)

Ako volite kukuruz, ova vegetarijanska musaka biće vaš omiljeni specijalitet bez mesa
Recepti 14.09.2016. - 15:57h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • pola šolje mleka
  • pola šolje neutralne pavlake
  • 2 kašike putera
  • 1,5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • kašičica soli
  • 4-5 šolja kukuruza šećerca
  • 2 jajeta
  • pola šolje rendanog kačkavalja
  • iseckan vlašac za dekoraciju, po želji

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh. U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri, piše Stvar ukusa.

 

Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje). Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta). Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.

 

Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.

 

Brzinska salata sa kukuruzom: Predjelo koje ćete obožavati! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs