Miris bakine kuhinje

Seljački uštipci: I slatki i slani, uživanje u svakom zalogaju! (RECEPT)

Spremite ih za doručak ili večeru i oduševićete celu porodicu
Recepti 28.07.2016. - 19:41h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Ima li šta lepše, nego kad na stolu zamirišu starinski uštipci po bakinom receptu?

 

Nema onog ko ih ne voli, pa ako želite da okupite porodicu za stolom, pripremite ih što pre za doručak ili večeru!

 

Sastojci: 2 jaja, pola praška za pecivo, 250 ml kisele vode, 250 ml mleka, kašičica soli, brašna po potrebi.

 

Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)

 

Priprema: Pomešajte jaja, prašak za pecivo, so, vodu i mleko, pa dodajte toliko brašna da dobijete glatku, jednoličnu masu, malo gušću od testa za palačinke.

 

Kašikom hvatajte testo tako da se formira uštipak, i spuštajte u vrelo ulje ili mast. Pržite ih sa obe strane, dok lepo ne porumene.

 

Poslužite ih kao slani doručak sa sirom, kajmakom, pavlakom ili suvim mesom, a ako želite možete od njih da napravite i poslasticu, ako ih prelijete šerbetom, medom ili poslužite uz džem.

 

Kosovski zeljanik: Starinski recept za najlepšu proju sa spanaćem!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...