Potrebno je:
- 400g mlevenog mesa
- 1 jaje
- crvena paprika ljuta i slatka,
- biber, so, suvi začin
- 5-6 čena belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- Peršun
- 2 kašike prezle
Sastojci za pilav:
- 600g praziluka
- 150 - 200g. pirinča,
- 50 do 60ml ulja,
- 500 do 600ml vode
Priprema: Napravite faširane šnicle tako što ćete izemšati meso, jaje, začine, beli luk, crni luk, prezle i peršun. Od te smese napravite šnicle koje ćete poređati u pilav i zapeći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Pilav pripremate tako što prvo pirinač dobro operete. Propržite praziluk na ulju i dodate opran pirinač i začinjen, a potom nalijete vodu, stavite šnicle i sve zapečete.