Potrebno je:
- 1 čaša toplog mleka (200ml)
- 1 čaša tople vode (200 ml)
- 1 kašika kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 mala šoljica ulja
- 1 jaje (odvojite žumance za premazivanje)
- 1 kašičica soli
- 5 šoljica brašna
Fil:
- 3-4 krompira
- 1 kašika putera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike mleka
- Mladi luk
Za premazivanje
- Žumance koje smo odvojili
- 1 kašika mleka
Priprema: Pomešajte sve sastojke da biste dobili meko testo koje se ne lepi za ruke.
Kuvani krompir izgnječite, dodajte ostale sastojke i promešajte. Testo koje je odstojalo najmanje pola sata, podelite na 3 jufke i razvucite ih tanko. Premažite, urolajte, a potom isecite i poređajte u pleh. Premažite sa žumancetom i mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.