Turske pogačice sa krompirom i lukom: Tako ukusno testo koje ćete jesti i za večeru i za doručak

Ukoliko tražite savršen recept za doručak ili večeru, isprobajte pogačice na turski način

Recepti
Turske pogačice sa krompirom i lukom: Tako ukusno testo koje ćete jesti i za večeru i za doručak
Turske pogačice sa krompirom i lukom, Foto: Printscreen/Facebook

Potrebno je:

  • 1 čaša toplog mleka (200ml)
  • 1 čaša tople vode (200 ml)
  • 1 kašika kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 mala šoljica ulja
  • 1 jaje (odvojite žumance za premazivanje)
  • 1 kašičica soli
  • 5 šoljica brašna

Fil:

  • 3-4 krompira
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike mleka
  • Mladi luk

Za premazivanje

  • Žumance koje smo odvojili
  • 1 kašika mleka
    Turske pogačice
    foto: Printscreen/Facebook

Priprema: Pomešajte sve sastojke da biste dobili meko testo koje se ne lepi za ruke.

Kuvani krompir izgnječite, dodajte ostale sastojke i promešajte. Testo koje je odstojalo najmanje pola sata, podelite na 3 jufke i razvucite ih tanko. Premažite, urolajte, a potom isecite i poređajte u pleh. Premažite sa žumancetom i mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs