Posni, slatki zalogaji

Svetogorski kolač: Hilandarski slatkiš božanskog ukusa! (RECEPT)

Poslastica koju ćete obožavati, po receptu svetogorskih monaha
Recepti 14.07.2016. - 22:03h Autor: posnajela.rs
Foto: Profimedia
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 6 kašika džema od kajsija
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica cimeta
  • kora od 1 limuna
  • Sok od jedne pomorandže
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 500 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 šaka seckanih oraha
  • šaka ili dve suvog grožđa
  • džem od kajsije za premazivanje
  • 150 g posne čokolade za kuvanje

1. Džem i šećer umutiti da se dobije jednolična smesa.U smesu dodati malo vode, cimet, rendanu koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.

 

2. Dobro sjediniti mikserom i smesu preručiti u teflonski pleh (ako nemate teflonski, onda običan pleh obložite papirom za pečenje). Ako je potrebno, vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.

 

3. Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.

 

Hilandarski pasulj: Najlepši recept sa Svete gore!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs