Recepti sa Stilom

Lazanje sa spanaćem

Ukusna kombinacija testenine i spanaća
Recepti
03:46h
Lazanje sa spanaćem
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 12 listova lazanja
  • Ulje
  • 400g spanaća
  • 250g Paradajz-pelata
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 200g putera
  • 150g brašna
  • 150ml mleka
  • 6 kašika rendanog parmezana
  • 5 jaja
  • So
  • muskatni orašćić
  • kašika vegete

Pelat dobro ocedite, povadite semenke, usitnite, stavite na zagrejano maslinovo ulje i pržite dok deo tečnosti ne ispari. Spanać očistite, operite i kratko blanširajte u kipećoj slanoj vodi, a zatim ga ohlađenog iseckajte. Na puteru propržite brašno, dodajte hladno mleko i kuvajte oko pet minuta neprestano mešajući. Dodajte muskatni oraščić i posolite. Kad se bešamel sos malo prohladi, dodajte mu umućena jaja, seckani spanać i vegetu. Lazanje skuvajte, ali ne do kraja, ocedite i malo prohladite. Na dno nauljene vatrostalne posude stavite deo lazanja, po njima rasporedite deo sosa od pelata, prekrijte delom bešamela sa spanaćem, zatim ponovite postupak i prekrijte lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela, pospite parmezanom i stavite u zagrejanu pećnicu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Savet: Testenina se prilikom kuvanja neće slepiti ako u vodu pre ključanja dodate kašiku ulja

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs