Rajski zalogaji

Bakina torta sa orasima

Ništa lepše od starinskih poslastica
Recepti
22:56h Autor:
Bakina torta sa orasima
Foto: Profimedia
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 8 jaja
  • 500 g šećera
  • 250 g mlevenih oraha (ili lešnika, badema, po izboru) + malo za ukrašavanje
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera

1. Ulupajte čvrst sneg od belanaca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte lešnik i blago promešajte. Rasporedite masu u tri podmazana pleha (oblik po želji) i pecite u rerni na 220 stepeni po dvadesetak minuta, piše Lisa.rs.

2. Za fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu i umućeni puter, i mutite sve zajedno još 5-6 minuta. Kuvajte na paru uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne. Kada se fil prohladi, mutite još desetak munuta dok ne postane penast.

3. Kore ohladite i rasecite horizontalno napola, tako da ukupno dobijete šest kora. Svaku filujte i ređajte jednu na drugu, pa ostatkom fila premažite tortu odozgo. Sa strane pospite mlevenim orašastim plodovima po želji.

Domaće je najlepše: Recept za ražani hleb sa belim lukom

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs