Rajski zalogaji

Bakina torta sa orasima

Ništa lepše od starinskih poslastica
Recepti 09.12.2015. - 12:27h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 8 jaja
  • 500 g šećera
  • 250 g mlevenih oraha (ili lešnika, badema, po izboru) + malo za ukrašavanje
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera

1. Ulupajte čvrst sneg od belanaca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte lešnik i blago promešajte. Rasporedite masu u tri podmazana pleha (oblik po želji) i  pecite u rerni na 220 stepeni po dvadesetak minuta, piše Lisa.rs.

 

2. Za fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu i umućeni puter, i mutite sve zajedno još 5-6 minuta. Kuvajte na paru uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne. Kada se fil prohladi, mutite još desetak munuta dok ne postane penast.

 

3. Kore ohladite i rasecite horizontalno napola, tako da ukupno dobijete šest kora. Svaku filujte i ređajte jednu na drugu, pa ostatkom fila premažite tortu odozgo. Sa strane pospite mlevenim orašastim plodovima po želji.

 

Domaće je najlepše: Recept za ražani hleb sa belim lukom

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...