Neodoljivo

Mafini sa jabukama

Sočni kolačići oduševiće vas svojim ukusom
Recepti
13:02h Autor:
Mafini sa jabukama
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 g brašna + 1 kašika
  • kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 110 g putera + 1 kašika
  • 220 g šećera
  • 2 jajeta
  • pola kašičica ekstrakta vanile
  • 2 srednje jabuke, oljuštene, očišćene od semenki i iseckane na kockice
  • 70 g smeđeg šećera
  • malo cimeta

1. Rernu zagrejte na 190 C. Pouljite kalup za mafine ili stavite papirne korpice. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

2. Posebno promešajte puter, beli šećer i jaja dok ne dobijete glatku smesu, pa dodajte vanilu. Umešajte jabuke i postepeno dodajte smesi s brašnom. Sve dobro promešajte i sipajte smesu u kalup za mafine.

3. U malu posudu sipajte kašiku brašna, smeđi šećer i cimet. Dodajte kašiku putera i sve promešajte. Ovu mešavinu stavite ravnomerno preko smese koju ste sipali u kalup za mafine.

4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Kada su mafini gotovi, sačekajte 5 minuta, pa ih izvadite iz kalupa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs