Recepti sa Stilom

Piletina s indijskim orasima

Jednostavno za spremiti, ukusno za pojesti!
Recepti 10.04.2013. - 12:23h
Piletina s indijskim orasima, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 pileća bataka
  • 2 prošeka
  • 1 jaje
  • vinskog sirćeta
  • 2 Gustina
  • 2 šećera
  • 4 soja sosa
  • 1 djumbira
  • celerovih grančica
  • belog luka
  • 4 mlada crnaluka
  • prženog indijskog oraha
  • crvene ljute papričice
  • 4 Ulja

Priprema
Batake preseći na komade od 2-3 cm i staviti na papirni salvet da se prosuše. Jaje polako umutiti, preliti ga preko mesa, preko toga posuti kašiku gustina, 2 kašike soja sosa i dobro promešati, pa neka odstoji oko pola sata. Celer, luk i papričicu iseckati. U deci hladne vode staviti i pomešati: kašiku gustina, 2 kašike soja sosa, prošek, sirće i šećer. Ulje dobro zagrejati, meso ravnomerno ispeći do zlatno žute boje, izvaditi ga i odložiti na stranu. U istom tiganju kratko prodinstati povrće i đumbir, dodati meso i preliv iz čaše. Kad prokuva, dodati indijski orah  i skinuti s vatre.

 

Savet

 

Idelano jelo za prebračnu večeru koje je najbolje servirati uz prošek

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs