Oduševiće vas

Najukusniji pileći hamburger

Nijedan fast fud neće biti ravan vašem mesnom sendviču sa povrćem
Recepti 01.03.2015. - 14:38h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 35 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 lepinje
  • 4 fileta belog mesa (po 80 g)
  • Pola kašičice senfa
  • 125 ml ulja + 100 ml za prženje
  • kašika sirćeta
  • so, biber
  • kašika ajvara
  • 2 paradajza
  • 1 krastavac
  • vezica rukole
  • 50 g brašna
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • 100 g prezli
  • 100 g seckanih lešnika
  • 4 lista zelene salate

1. Pomešajte žumace i senf, dodajte ulje kap po kap, pa mutite tako da dobijete kremasti majonez. Umešajte sirće i ajvar, posolite, pobiberite i ostavite da se hladi. Zagrejte rernu na 175 stepeni.

 

2. Paradajz, krastavac i rukolu operite i očistite, a zatim isecite za salatu.

 

3. Presecite lepinje, pa ih zapecite pet minuta sa unutrašnje strane. Na jedan tanjir sipajte brašno, u drugom umutite jaje i mleko, a u trećem pomešajte prezle i lešnik.

 

4. Meso prvo panirajte brašnom, zatim ga umočite u jaje i mleko, pa u prezle i lešnik. Pržite ga u vrelom ulju.

 

5. Lepinju namažite majonezom, poređajte povrće, salatu, ubacite meso i poslužite.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...