Razlozi da još više uživate u njemu

Ukusan i zdrav: Sok od paradajza pomaže u borbi protiv dijabetesa, bolesti srca i astme!

Sok od paradajza je odličan izbor za osobe koje pate od probavnih problema, poput zatvora ili dijareje, jer umiruje creva. Neki stručnjaci tvrde da je ovaj sok efikasan način snižavanja nivoa holesterola
Fitnes & Nutricija
13:26h
Ukusan i zdrav: Sok od paradajza pomaže u borbi protiv dijabetesa, bolesti srca i astme!
Foto: Shutterstock

Svi znaju da je paradajz izuzetno zdrav, ali da li ste znali da je i sok od paradajza podjednako zdrav? Otkrivamo vam sve prednosti ovog soka zbog kojih bi ovaj ukusni napitak trebalo da postane vaš omiljeni.

- Sok od paradajza bogat je vitaminima A, C, B1, B2, B3, B5 i B6. Osim toga, sadrži minerale poput gvožđa, magnezijuma i fosfora. Vitamini i minerali su važni za sveukupno zdravlje, ali i lepotu kože, kose i noktiju. Da biste uživali u svim prednostima ovog napitka, najbolje je da sami iscedite sok.

Koje su još jesenje namirnice sem paradajza najbolje za mršavljenje saznajte OVDE.

- Likopen prisutan u soku od paradajza poznat je po tome što umanjuje rizik od raka prostate. Vlakna i sadržaj vode prisutni u paradajzu veoma su dobri za zdravlje debelog creva.

- Sok od paradajza je odličan izbor za osobe koje pate od probavnih problema, poput zatvora ili dijareje, jer umiruje creva.

- Neki stručnjaci tvrde da je sok od paradajza efikasan način snižavanja nivoa holesterola. Sadrži vlakna koja razgrađuju loš holesterol, kao i niacin koji je takođe veoma efikasan u borbi protiv visokog holesterola.

- Antioksidansi iz soka od paradajza pomažu u borbi protiv bolesti poput dijabetesa, astme i bolesti srca.

Kako da sami napravite sok za prevenciju visokog krvnog pritiska saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs