Probajte

Meksička salata

Pikantna salata osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom
Recepti
11:16h Autor:
Meksička salata
Foto: Thinkstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 kašika meda
  • sok od 1 limuna
  • 1 ljuta papričica
  • malo ulja
  • So

1. Ocedite pasulj i kukuruz. Luk isecite na kolutove, a salatu na trake.

2. Sve sastojke sjedinite. Za preliv izmešajte limunov sok, malo ulja, posolite po vašem ukusu, a zatim dodajte i med i seckanu ili mlevenu ljutu papričicu.

3. Pospite preliv preko salate i služite uz lagano glavno jelo poput testenine ili konzumirajte kao poseban obrok. Po želji, tokom pripreme možete dodati i seckanu crvenu papriku i drugo povrće po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs