Oduševiće vas

Pečena bundeva sa prelivom od meda

Poslastica koja će zadovoljiti vašu strast za slatkišima na zdrav način
Recepti 16.02.2015. - 20:02h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 kašike meda
  • 1 kašika soka od ceđene pomorandže
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1,5 kg bundeve

1. Ugrejte rernu na 200 stepeni i obložite pleh pek-papirom. U šolji izmešajte med, sok i ulje.

 

2. Isecite bundevu na kriške, oljuštite i očistite od semenki. Poprskajte pripremljenom mešavinom i pecite oko 40 minuta, dok bundeva ne omekša.

 

3. Po želji, kad servirate, pospite solju i biberom - ovo će biti zanimljiva promena za sve ljubitelje bundeve. Ako ne volite eksperimetisanje, jednostavno je dekorišite orašastim plodovima.

 

10 recepata za jela sa bundevom - Na trpezi svake domaćice! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...